...
Connect with us

Exklusivt

Sebasthían Viracca inför MMA-debuten: ”Beredd på krig”

Publicerat

Sebasthían Viracca Superior Academy 1

Den 14 september kliver Sebasthían André Viracca in i buren för sin MMA-debut när han tar sig an Mohammad Hosseini på Superior Academy 1 i Fyrishov Arena, Uppsala. Matchen, som äger rum i catchvikt på 68 kg, är en del av premiärgalan för Superior Academy, och förväntningarna är höga på den unga talangen.

Viracca, som har tränat thaiboxning och MMA på svenska toppgym under de senaste två åren, är ute efter att lämna ett avtryck på den svenska MMA-scenen från start. Han har tidigare tävlat i Thailand och är nu redo att ta steget in i MMA-världen med sin debut i Superior-buren. Viracca tror att han har många kvalitéer som talar för vinst i sin MMA-debut.

– Jag är en energisk kille som brinner för träning, berättar Viracca för Maximum Sports. Jag gillar att hålla mig i form hela tiden. Min starka sida kommer vara att mixa upp det, både med min striking och lite på marken. Jag tror att min snabbhet kommer vara för mycket för honom.


MISSA INTE


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Superior Academy (@superiormmaacademy)

Viracca har en långvarig passion för kampsport, och det hela började när han som ung stannade uppe sent för att se Alexander Gustafsson tävla i UFC. Det var ”The Mauler” Gustafsson som inspirerade honom att fastna för sporten, och sedan dess har han haft siktet inställt på att själv göra sitt namn inom MMA och kampsport.

– Gustafsson var den som fick mig att fastna för sporten. Mina drömmar är att få göra det jag älskar och att jag samtidigt gå så långt som möjligt inom sporten.

Trots att Viracca inte vet mycket om sin motståndare, är han fokuserad på sin egen prestation och förväntar sig ett avslut, även om han är redo för en tuff match om det behövs.

– För mig spelar det ingen roll vem som står framför mig. Jag förväntar mig ett avslut, men jag är beredd på ett krig om det behövs.

Med en inställning som betonar hjärta och glädje för sporten, beskriver Viracca sig själv som en krigare som har kul när han slåss. Han är fast besluten att ta sin egen väg och låter sig inte påverkas av externa inspirationskällor, utan fokuserar på att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

För resten av 2024 har Sebasthían tydliga mål. Han vill ta hem vinsten i sin debut, fortsätta sina studier och träna som vanligt. Efter matchen ser han fram emot en välförtjänt semester i Thailand med familjen under julen.

Superior Academy 1 blir en spännande kväll för Sebasthían André Viracca, som är redo att visa vad han går för och ta nästa steg i sin karriär.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Superior Academy (@superiormmaacademy)