...
Connect with us

Senaste nytt

Alex Pereira utfärdar varning till Dricus du Plessis – efter UFC 305!

Publicerat

Alex Pereira Dricus du Plessis UFC 305 MMA

Det ser ut som att vi kan komma att få se Alex Pereira återvända till mellanviktsklassen för att försöka ta tillbaka titeln som en gång var hans.

Lätt-tungviktsmästaren Pereira vann mellanviktstiteln i november 2022 genom att knocka Israel Adesanya. Han förlorade dock bältet redan i sitt första titelförsvar när Adesanya hämnades med en egen knockout. Sedan dess har Pereira istället erövrat lätt-tungviktsklassen, men han höll ett nära öga på helgens titelmatch mellan Dricus du Plessis och Adesanya.

Pereira var snabb med att publicera sin reaktion efter att ha sett du Plessis avsluta Adesanya i den fjärde ronden på UFC 305.

– Jag kommer ner till 185 (mellanvikt) en gång till, skrev Alex Pereira på sociala medier.

Den brasilianska stjärnan har i lätt-tungvikt kommit att besegra de före detta mästarna Jan Blachowicz, Jiri Prochazka och Jamahal Hill. I sin senaste match kom Pereira att knocka Prochazka på nytt och han är numera inbokad att gå sitt tredje titelförsvar av sitt lätt-tungviktsbälte på UFC 307, som äger rum den 5 oktober i Salt Lake City. Pereira möter då Khalil Rountree i huvudmatchen.

Det är inte första gången som Pereira talat om att byta viktklass, men tidigare han det varit tal om att gå upp till tungviktsklassen.