...
Connect with us

Exklusivt

Jonathan Larsson om MMA, thaiboxning och framtiden: ”Jag är inte klar”

Publicerat

Jonatan Larsson MMA Superior Academy

Den flerfaldiga svenska thaiboxningsmästaren Jonathan Larsson fortsätter att söka nya utmaningar då han gör sig redo för ännu en MMA-match.

Den 14 september kliver han in i buren för andra gången när han möter Shamil Magomedov i en catchviktsmatch på Superior Academy 1 i Uppsala. För Larsson handlar det om att ständigt utvecklas, både i och utanför ringen, oavsett om det gäller thaiboxning eller MMA.

* Edit: Larsson kommer numera att möta Jafar Yousifi från Allstars.

Larssons senaste MMA-match ägde rum på Allstars Fight Night 7 i juni, där han mötte Osman Vacoev. Trots en stark insats förlorade han matchen via enhälligt domslut. Erfarenheterna från den matchen har dock gett honom nya insikter och en tydligare inriktning framåt, något han nu tar med sig till Superior-buren.

– Min senaste MMA-match gick ungefär som förväntat när jag mötte en duktig brottare som bara ville brottas, berättade Jonathan Larsson för Maximum Sports. Jag trodde jag skulle kunna separera mer från honom och ta mig upp, men han var duktig och jag fick inte riktigt till det. Jag har jobbat väldigt mycket på mitt försvar och brottningen generellt, så nu känner jag mig mer redo för de situationer jag kanske inte var redo för inför förra matchen.

Trots sin nya satsning inom MMA är Larsson långt ifrån färdig med thaiboxningen. För endast två veckor sedan tog han hem en vinst på MTFL, vilket återigen bevisade att han fortfarande hör hemma i toppen inom svensk thaiboxning. Han har pratat om att gå över till MMA, men betyder att han är färdig med muay thai?

– Thaiboxning kommer alltid ligga mig nära hjärtat och jag älskar verkligen sporten. Men när jag hållit på så länge som jag har gjort, är det kul att göra annat emellanåt, speciellt när det har varit svårt att få bra matcher. MMA har en större scen här i västvärlden och fler möjligheter, vilket jag lockas av, men jag är inte alls klar med thaiboxningen – jag vill bara variera mig  litegrann.


MISSA INTE


När det kommer till förebilder inom MMA har Larsson sina favoriter, däribland den före detta ONE Championship-mästaren Zebaztian ”The Bandit” Kadestam. Annars är det för och främst de internationella stornamnen som Larsson ser upp till.

– Jag har inte så många svenska MMA-fighters som förebilder, men jag gillar Kadestams stil. Mina största inspirationskällor är dock Anderson Silva, Conor McGregor och Nick Diaz, säger han.

Efter matchen på Superior Academy 1 har Larsson redan stora planer för resten av 2024. Den 30 september åker han till Thailand för att delta i en betydande match, men några exakta detaljer vill han hålla för sig själv än så länge.

– Jag har fått erbjudande att gå en väldigt stor match, mer än så tänker jag inte säga just nu, säger Larsson med ett leende. Jag kommer vara i Thailand till mitten av januari 2025, och så får vi se vad som händer nästa år.

Med en fot i både thaiboxningen och MMA ser framtiden ljus ut för Jonathan Larsson. Det är tydligt att vi kommer få se mer av honom, både i ringen och i buren. Du kan se hans nästa MMA-match live i Fyrishov Arena den 14 september eller streama den via SuperiorAcademy.se


Köp dina biljetter till Superior Academy 1 här!


Superior Academy 1 – Fullständigt matchkort

Huvudkort

Börjar runt kl. 19:00 – Stream finns på www.SuperiorAcademy.se 

  • Proffs: Nermin Hajdarpasic vs. Joffie Houlton – Tungvikt, 120,2 kg
  • Proffs: Shoeb Akrami vs. Resant Ashirov – Bantamvikt, 61,2 kg
  • Proffs: Tobias Söderberg vs. Tobias Wallberg 2 – Lättvikt, 70,3 kg
  • A-klass: William Karlsson vs. Martin Karlsson – Titelmatch i lättvikt, 70,3 kg
  • A-klass: Daniel Petrus vs. Robin Larsson – Tungvikt, 120,2 kg
  • A-klass: Freddy Castro vs. Andreas Sundman Forsberg – Catchvikt, 63 kg

Underkort

Börjar runt kl. 17:00 – Stream finns på www.SuperiorAcademy.se 

  • A-klass: Linus Jönsson vs. Christian Hansen – Weltervikt, 77,1 kg
  • A-klass: Jonathan Larsson vs. Jafar Yousifi – Catchvikt, 73 kg
  • A-klass: Alvin Pollack vs. Mohsen Akbari – Weltervikt, 77,1 kg
  • A-klass: Anzor Shamilev vs. Sukhrob Tokhirov – Lättvikt, 70,3 kg
  • A-klass: Jack Elmer vs. Josef Berggren – Lättvikt, 70,3 kg
  • A-klass: Rashid Gidaev vs. John Wymark – Catchvikt, 68 kg
  • A-klass: Isak Bergdal vs. Rabouni Mbuta – Weltervikt, 77,1 kg
  • A-klass: Sina Qurbani vs. Linus Lagelius – Catchvikt, 63 kg

Tidigt underkort

Börjar runt kl. 16:00 – Stream finns på www.SuperiorAcademy.se 

  • B-klass: David Patti vs. Kevin Lundin – Lättvikt, 70,3 kg
  • B-klass: Brahim Youssef vs. Samuel Ström – Fjädervikt, 65,8 kg
  • B-klass: Michaela Lundholm vs. Natalie Öhlund, Catchvikt, 60 kg
  • B-klass: Sebasthian Viracca vs. Mohammmad Hosseini – Catchvikt, 68 kg