...
Connect with us

Exklusivt

Anne Line Hogstad klar för AFN 8: ”Jag lever för utmaningar!”

Publicerat

Anne Line Hogstad
📸 Chris Önnerby / MTFL + AFN
Previous1 of 2

Den 19 oktober är det äntligen dags för Norges egna Anne Line Hogstad att kliva in i ringen på nytt då hon tävlar på AFN 8.

Den flerfaldiga thaiboxningsmästaren är ute efter att utöka sitt imponerande matchfacit genom att lägga till den svenska ISKA-mästaren Johanna Persson till sin resumé.

Det är dock inte första gången matchen bokas in, då Hogstad och Persson har varit inbokade att möta varandra bland annat på AFN 6. Trots att AFN för det mesta kommer bjuda på MMA-matcher så är det en A-klass-match som står på schemat för Hogstad och Persson.

– Jag måste tacka Mohammed (Babadivand, AFN-chef) för tålamodet, säger Hogstad till Maximum Sports. Det har varit skador och sjukdomar för både mig och mina motståndare. Men det händer, det är en riskfaktor i sporten.

Hogstad har under åren byggt upp ett imponerande matchfacit med flera titlar inom thaiboxning. Hon är själv flerfaldig ISKA-mästare och har gått två matcher i ONE Championship, där hon i sin debut besegrade Alma Juniko.

Hon säger att det dock har varit svårt att få till matcher inom thaiboxning, något som gör att hon gläds extra mycket åt matchen mot Persson. Men trots att de äntligen ska få göra upp hyser de inte något agg mot varandra – snarare tvärtom.

– Johanna är en framåtfighter, och här går det i ett högt tempo! Jag tycker det alltid är svårt att svara på vad man kan förvänta sig, då alla matcher är olika. Men publiken kan förvänta sig action, spänning och god stämning!

– Något som är väldigt trevligt är att Johanna och jag alltid har stöttat varandra genom att köpa t-shirts från varandra när vi har sålt dessa för att få sponsring till olika tävlingar. Så jag har faktiskt några Johanna-t-shirts hemma.

Hogstad har en bakgrund som gymnast, men efter att hennes storebror tog med henne till sportsjujitsu började de träna kampsport.

Efter ett par år anmälde hon sig till TV-serien Norges beste fighter, som sändes 2012, där hon blev utslagen i sin första match. Där träffade hon dock thaiboxaren Fatima Pinto, som blev en förebild.

Norskan säger att det är svårt att få till thaiboxningsmatcher nuförtiden, något som har gjort att hon även börjat leta boxningsmatcher för att bredda sig. Oavsett kampsport säger hon att det viktigaste är att hon utmanar sig själv och utvecklas som fighter och person.

– Jag älskar bara det jag gör… Sporten, människorna, uppbyggnaden inför match och alla upp- och nedgångar. Om det inte utmanar mig så orkar jag inte göra det. Jag lever för utmaningar.

Tryck NÄSTA för att se det preliminära matchkortet inför AFN 8 den 19 oktober, där bland annat Samuel Bark, Liam Pitts och Sahki ”Machete” Qambari tävlar!

Previous1 of 2