...
Connect with us

Senaste nytt

Chandler nobbar McGregor – klar för match på UFC 309!

Publicerat

Michael Chandler har spenderat nästan två år av sitt liv på att jaga en match mot superstjärnan Conor McGregor. Efter ett tidigare avhopp från McGregor (på grund av en bruten tå) och allmänt oseriöst beteende har han nu fått nog av att vänta.

UFC-chefen Dana White avslöjade nyligen att Chandler inte längre förväntas vara McGregors comeback-motståndare. Nu har Chandler själv gått ut med en video där han förklarar sitt beslut att acceptera en returmatch mot Charles Oliveira istället!

– Jag tror att ni har glömt vem Michael Chandler är det senaste året, sade Chandler på sin YouTube-kanal.

– Varför (går jag den här matchen mot Oliveira)? För att jag tog en liten paus för att försöka få till den här (matchen mot McGregor)… Jag fick mer marknadsföring, mer ögon (på mig), mer av allt på ett och ett halvt år än vad jag hade fått på tre matcher och nu får jag chansen att jaga titeln.

– Om jag besegrar Charles Oliveira blir jag förstarankad. Om jag besegrar Charles Oliveira kan jag välja att slåss mot antingen Islam eller Arman. Jag tror att det kommer att vara Islam. Så om Conor äntligen kan få ordning på sitt och göra ett träningsläger och dyka upp för en match kanske jag kan slåss mot Conor och vi kan avsluta The Ultimate Fighter 31. Det här är den ultimata satsningen på mig själv.

Första gången som Oliveira och Chandler möttes var på UFC 262 där det vakanta lättviktsbältet stod på spel. Efter en minst sagt stark första rond, där han var närapå att slå ut Oliveira, kunde brassen vända på matchen och strypa ut honom i rond två. Ifall Chandler lyckas ta revansch när de möts på nytt på UFC 309 kan han eventuellt belönas med en titelchans. Jon Jones vs. Stipe Miocic förväntas toppa matchkortet ifråga, medan Oliveira vs. Chandler blir kvällens delade huvudakt.

Vad som väntar Conor McGregor härnäst är oklart i och med nyheten. Det råder förstås ingen brist på fighters som vill ta sig an sportens största stjärna, men UFC-chefen verkar skeptisk kring huruvida vi faktiskt kommer att få se ”The Notorious” i oktagonen igen. Då han numera är 36 år tickar klockan för McGregor, som sist tävlade för tre år sedan när han bröt benet i trilogimatchen mot Dustin Poirier. Får han inte en match snart kan karriären officiellt vara över för sportens mest inflytelserika fighter.