...
Connect with us

Senaste nytt

Sean O’Malley reagerar på tunga förlusten på UFC 306: ”Lovade för mycket”

Publicerat

Omslagsbild med Sean O'Malley

Det blev en tuff kväll för Sean O’Malley när han försökte försvara sin bantamviktstitel mot Merab Dvalishvili på helgens UFC 306. Första gången som O’Malley förlorade en match var mot Marlon Vera, men han hade då en inbyggd bortförklaring eftersom avslutet var något av en anomali.

Mot Merab åkte O’Malley på karriärens andra förlust och motståndaren lämnade inget utrymme för tvivel kring vem som var den överlägsne fightern. Med gränslös kondition och överväldigande brottning kunde Merab dominera mästaren. Utöver några välplacerade sparkar mot levern mot slutet av matchen kunde O’Malley inte bjuda på mycket motstånd, utan han blev nedtagen gång på gång medan Merab gjorde narr av honom, bland annat genom att kyssa hans nacke (något som ledde till en skarp tillrättavisning från domaren).

Då matchen var så pass ensidig är Sean O’Malley inte ute efter någon omedelbar returmatch. Han planerar istället att ta en längre paus från sporten. Att fokusera på brottningen under tiden borta skulle vara ett smart beslut, eftersom även om han lyckas besegra Merab i en returmatch så återfinns obesegrade Umar Nurmagomedov numera i divisionens toppskikt.

– Jag vet att jag kan besegra honom, sade Sean O’Malley om Merab på sin podcast. Det är det som är grejen. Jag är obesegrad i returmatcher… Jag kommer förmodligen inte att slåss på nio, tio månader. Kanske ett år. Det kommer att dröja ett tag. Folk får helt enkelt titta på UFC utan ”Suga Show” för ett tag. Då kanske de inser, ”Åh fan, vi hade det bra”.

– Jag tror att det är bra att vara självsäker, men jag lovade för mycket och kunde inte leverera… Inga ursäkter… Han var bara starkare. Jag kände att (han var starkare än mig på mattan).

O’Malley är en av sportens största stjärnor just nu. Hans vassa striking har gett upphov till flera grymma avslut i oktagonen och han dominerade senast ”Chito” Vera i deras returmatch på UFC 299.

En spännande match som kan vänta honom när han väl återvänder är ett möte med Cory Sandhagen, som passade på att utmana ”Sugar” efter helgens förlust. För Merabs del kan ett möte med Umar Nurmagomedov vänta härnäst. Den nye bantamviktsmästaren verkar dock inte vara alltför förtjust i matchen.