...
Connect with us

Senaste nytt

Mike Tyson inför matchen mot Jake Paul: ”Har svårt att gå”

Publicerat

Omslagsbild med Mike Tyson och Jake Paul

Mike Tyson är en sann legendar inom boxning och en av de mest fruktade tungviktarna i sportens historia. Men även om instinkterna och muskelminnet dröjt kvar lyder kroppen inte honom längre som den gjorde förr.

Den 15 november kommer veteranen att ta sig an Jake Paul i en uppmärksammad match som kommer att sändas live via Netflix. De var ursprungligen tänkta att mötas i juli, men efter att Tysons magsår blossat upp igen hade han inget annat val än att dra sig ur. Paul fick istället möta UFC-veteranen Mike Perry, som han slog ut i den sjätte ronden.

Nu säger Tyson sig vara fullt återhämtad och redo att ta sig an ”The Problem Child”, som är nästan 30 år yngre och inne i karriärens bästa form. Men den hårda träningen inför matchen har redan börjat ta ut sin rätt på legendaren.

– Har svårt att gå just nu, sade Mike Tyson i en intervju med USA Today. Men om två månader så kommer det att vara perfekt. Man vinner matchen i gymmet. Lyssna, jag kommer att göra vad som helst som kan hälpa mig.

För att hjälpa honom med återhämtningen efter träningspassen har Tyson börjat implementera elektrisk stimulering samt stamcellsbehandlingar i sin rutin. För närvarande kör han bara sex ronder i gymmet, men det kommer att trappas upp till tio ronder i takt med att matchen närmar sig.

Med en vinst över Mike Tyson skulle Paul avancera till tio vinster och endast en förlust under sin karriär. Han har blivit något av en polariserande figur i boxningscirklar, bland annat då flertalet av hans vinster har kommit mot äldre UFC-fighters. Den enda aktiva boxaren i sin egen ålder och viktklass som Paul har mött var Tommy Fury. Matchen mellan dem var relativt jämn, men efter tio ronder var det ändå Fury som stod som den tydliga vinnaren.

För Tysons del blir detta första gången som han äntrar ringen sedan 2020 när han gick en uppvisningsmatch mot Roy Jones Jr. Skillnaden är att mötet med Jake Paul blir en proffsmatch. Sist Mike Tyson tävlade som proffs var för nästan 20 år sedan när han avslutades av Kevin McBride 2005.