...
Connect with us

Exklusivt

Tobias Söderberg om snabba vinsten: ”Stolt över mitt game”

Publicerat

Tobias Söderberg Superior Academy 1 MMA Maximum Sports
📸 Daniel Schälander

Tobias Söderberg levererade en imponerande prestation på Superior Academy 1 när han besegrade Tobias Wallberg via submission i första ronden. Söderberg tog snabbt kontroll över matchen och avslutade med en rear-naked choke efter bara 1 minut och 30 sekunder.

Matchen inleddes med ett explosivt hoppknä från Söderberg, följt av flera kroppssparkar som satte press på Wallberg. Söderberg visade därefter snabbt sin grapplingfärdighet genom att säkra en snygg nedtagning och sedan matade slag. Wallberg försvarade sig så väl han kunde och tog sig upp, bara för att bli kastad till mattan på nytt.

Denna gång kunde Söderberg säkra en rear-naked choke. Wallberg lyckades försvara första försöket, men Söderberg behöll toppositionen och började regna ned slag. Så fort han såg en öppning kom Söderberg att sänka in en tight rear naked choke som fick Wallberg att snabbt klappa ut.

Det var Söderbergs andra raka vinst då han också avslutade Johan Andersson på FCR 20 i juni. Efter matchen reflekterade Söderberg över sin snabba seger och sin prestation i buren:

– Det känns jävligt skönt att stå som segrare efter en sådan prestation. Jag är stolt över mitt game och det jag fick uträttat på så kort tid. Tog det 1-2 minuter? sade han med ett leende efter matchen.


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Superior Academy (@superiormmaacademy)


Söderberg förklarade att han haft gott om tid att förbereda sig inför returmatchen och att det byggde upp en stor förväntan. De möttes första gången i december 2022, en match som även var Söderbergs MMA-debut.

– Jag har hunnit att fokusera och bygga upp en rejäl hunger inför denna match, förklarade han.

Med segern i ryggen siktar Söderberg på att fortsätta bygga sitt matchfacit och hoppas på ytterligare 1-2 matcher innan årets slut. Trots den intensiva insatsen tog han ingen skada och är redo att återvända till träningen.

– Jag tog ingen skada och kommer vara tillbaka på träningen redan på måndag. Sen hoppas jag vi kan hitta ett nytt datum inom kort för en ny match, berättade han.

Efter matchen tog han en skål med sitt team från Linköpings Budoklubb. Söderberg tackade slutligen sin familj, coacher och alla som stöttat honom på vägen, däribland Superior Academy-teamet och Andres Viracca.

– Jag vill tacka min underbara familj som stöttar mig, och mina coacher som reser med mig land och rike. Jag vill även tacka Andres för möjligheten att få slåss på hans första gala. Han har bidragit enormt mycket i min utveckling.


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Superior Academy (@superiormmaacademy)


Superior Academy 1 – Resultat

Huvudkort

  • Proffs: Joffie Houlton besegrar Nermin Hajdarpasic via TKO (skada) – Rond 2
  • Proffs: Shoeb Akrami besegrar Resant Ashirov via submission – Rond 1
  • Proffs: Tobias Söderberg besegrar Tobias Wallberg via submission – Rond 1
  • A-klass: Martin Karlsson besegrar William Karlsson via delat domslut *
  • A-klass: Robin Larsson besegrar Daniel Petrus via enhälligt domslut
  • A-klass: Andreas Sundman Forsberg besegrar Freddy Castro via enhälligt domslut

Underkort

Tidigt underkort