...
Connect with us

Hetast Just Nu

Samuel Bark nobbar rivalens utmaning: ”Har större saker på gång!”

Publicerat

Samuel Bark Baysangur Makaev

Samuel Bark har snabbt klättrat till toppen av svensk MMA och gjort sig ett namn både i Sverige och internationellt. Men trots hans framgångar finns det en rival som vill sätta punkt för ett gammalt kapitel: Baysangur Makaev.

De två möttes första gången på Wolf Fight Promotion 3 i oktober 2021, en match som markerade proffsdebuten för båda fighters. Bark vann med ett brutalt knä i första ronden, men sedan dess har mycket hänt för båda fighters.

Bark har cementerat sig som en av Sveriges hetaste MMA-talanger. Med titlar inom UAE Warriors och imponerande vinster i Cage Warriors, Superior Challenge, FCR och OKTAGON, har han byggt ett starkt rykte som nästa stora MMA-stjärna från Sverige. Makaev har å andra sidan rest sig från förlusten mot Bark och har nu fem raka vinster, varav två avslut bara under det senaste året.

Nu, nästan tre år senare, utmanar Makaev sin tidigare rival på nytt. I ett inlägg på Instagram delade han en bild på sig själv och Bark innan deras första möte, och hans utmaning är tydlig.

– 1 oktober 2021, det var bara början. Tre år senare är jag ett helt annat odjur, och det är dags att avgöra vem som är bäst. Låt oss göra om det, men den här gången om FCR-bältet. 30 november i Västerås, Stockholm. Förbered dig: Ta med dig en motorcykelhjälm, för antingen blir du knockad eller strypt! På ett eller annat sätt kommer du att falla, så får vi se vem som är den bästa fightern!


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Boys’har (@baysangurmakaev)


Trots Makaevs utmaning har dock Bark andra planer. Han har redan en match inbokad mot Ricardo Monteiro på AFN 8 den 19 oktober, och i sitt svar på Makaevs utspel var han tydlig med att hans fokus ligger någon annanstans:

– Jag har större saker på gång, och om jag tävlar i Sverige igen blir det för AFN-bältet. De har lovat mig en titelmatch. Jag har redan bevisat min poäng, och AFN blir nästa MMA-event jag tävlar i på svensk mark.

Trots detta har FCR meddelat att de har en gala och ett datum redo, om Bark skulle välja att acceptera Makaevs utmaning.

Med Barks karriär på en stadig uppgång och Makaev som en stark utmanare återstår det att se om deras vägar korsas igen. Oavsett vad framtiden bär med sig är det tydligt att båda fighters har en ljus framtid i toppen.