...
Connect with us

Senaste nytt

Enes Kollari uppmanar alla fighters: ”Lär er av mina misstag”

Publicerat

Enes Kollari MMA Maximum Sports
📸 MGFoto.nu / FCR

Svenska MMA-fightern Enes Kollari har haft ett minst sagt intensivt 2024, med två matcher och en dramatisk sjukhusvistelse som följd.

Kollari tävlade senast på FCR 21 den 7 september, där han mötte Brayan Aspegren i en explosiv match. Matchen slutade i ett delat domslut till Aspegrens fördel. Trots besvikelsen kände sig Kollari i god form och var redo att snabbt ta nästa steg.

– Jag kände mig helt okej efter matchen, besviken över en förlust via delat domslut, men utan några skador och med en extrem lust att komma tillbaka direkt. Jag tänkte att det var dags att boka in en ny match bara några veckor senare.

Allt kom dock att förändras några dagar senare då han insjuknade i sepsis.

– Det här var inte planen, men som jag har sagt tidigare; motgångar är den bästa läraren och jag är tacksam för alla lärdomar som jag har fått genom livet. För att göra en lång historia kort, att vara tuff är inte alltid det smartaste beslutet. Lär er av mina misstag och slåss inte med öppna sår, för då kan det sluta precis som för mig eller ännu värre.

Kollari, som är läkare vid sidan av sin MMA-karriär, säger att han ser sin tuffa väg framåt som en styrka snarare än en svaghet.

– Min väg har aldrig varit lätt, men den har gjort mig till den jag är idag – oförstörbar och ostoppbar, skrev han och tillade att han ser fram emot att komma tillbaka, även om det kan ta lite tid.

Känsliga läsare varnas! 


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Enes Kollari (@enezmma)