...
Connect with us

Senaste nytt

Khabib avslöjar när Islam Makhachev försvarar titeln på nytt!

Publicerat

Omslagsbild Islam Makhachev tillsammans med Khabib

Khabib Nurmagomedov har avslöjat när lättviktsmästaren Islam Makhachev kommer att återvända till UFC-buren för sitt fjärde titelförsvar. Enligt ”The Eagle” har Team Makhachev redan accepterat en match!

Sedan vinsten över Dustin Poirier i juni har Makhachev suttit bänkad med en skada på handen, men nu ska mästaren vara taggad och redo att ta sig an näste utmanare enligt sin mentor och vän Khabib.

– UFC har redan erbjudit oss en match i januari, sade Khabib Nurmagomedov till Ushatayka.

– Det kommer alltid att finnas utmaningar. Utmaningar, nya utmanare för titeln. Den här sporten växer väldigt snabbt… Islam är inte bara mästaren nu, utan han är även den bästa fightern i världen pound-for-pound.

Makhachev planerar att bevisa att han förtjänar förstaplatsen i den officiella pound-for-pound-rankingen när han återvänder på UFC 311 i januari. Exakt vem motståndaren blir är inte officiellt ännu, men det finns egentligen bara en kristallklar utmanare i lättviktsdivisionen och det är ingen annan än Arman Tsarukyan.

Tsarukyan har redan mött Makhachev tidigare, då han ställdes mot honom i sin UFC-debut 2019. Noterbart är att Tsarukyan även tog matchen på kort varsel. Han hade alltså oddsen emot sig redan från början men lyckades ändå bjuda på en stark prestation. Makhachev kom i slutändan att ta hem en vinst på poäng efter tre ronder och var den tydliga vinnaren. Samtidigt var det få som hade förväntat sig en så pass jämn match.

Sedan dess har bägge fighters utvecklats enormt. Makhachev har radat upp tre raka titelförsvar mot Alexander Volkanovski respektive Poirier och sett bättre och bättre ut med varje match. För egen del har Tsarukyan vunnit nio av sina tio matcher sedan förlusten mot Makhachev, varav den enda förlusten kom via ett ifrågasatt domslut i matchen mot Mateusz Gamrot. Det återstår att se hur han lyckas i returmatchen.