...
Connect with us

Senaste nytt

Bilal Tepsaev vill följa i Khamzats fotspår: ”Han är ett exempel på att allt är möjligt”

Publicerat

Omslagsbild Bilal Tepsaev

Bilal Tepsaev är ännu en fighter från toppgymmet Allstars Training Center som vi kan komma att få se i UFC inom en snar framtid. Den 25-årige talangen har vunnit fem av sina senaste sex matcher och bjöd senast på en imponerande vinst över Mohammed Walid på FCR 21. Han har brottats sedan sju års ålder och den långa erfarenheten blir snabbt tydlig när han väl får tag på sina motståndare och börjar kasta runt dem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bilaltepsaev

På senare tid har även Tepsaevs striking dock kommit att utvecklas avsevärt. Han har jobbat hårt i gymmet och är därför taggad på att återvända till buren och visa fansen vad han går för.

– Jag hoppas att få gå en match till innan året tar slut, spelar ingen roll vart, berättade Bilal Tepsaev till Maximum Sports. Jag behöver ett till två matcher till för att få chansen att tävla i UFC. Det är mycket möjligt att ni ser mig där i 2025.

Flera av Tepsaevs lagkamrater är på gång för UFC-debuter eller så har de redan imponerat i den världsledande MMA-organisationen, som exempelvis Felipe Lima som bjöd på en spektakulär debut mot Muhammadjon Naimov på UFC Saudi Arabia – en viktklass upp!

Men den största inspirationen för Tepsaev har varit ingen annan än Khamzat Chimaev, som han delar fighternamnet ”Borz” (som betyder varg) med.

– Om jag måste välja en (fighter som har inspirerat mig) så tror jag att det är Khamzat, eftersom vi började träna MMA tillsammans och bodde i gymmet tillsammans och han är ett exempel på att allt är möjligt om man vill.

– Han är i hemlandet nu och fokuserar på sin nästa match.

Khamzat är levande bevis på vad hårt arbete kan leda till, men trots en kometkarriär har han tyvärr dragits med hälsoproblem på senare tid. Näst på tur för honom blir dock som tur nog en efterlängtad match mot ex-mästaren Robert Whittaker på UFC 308 i Abu Dhabi. Vid en vinst över Whittaker kommer Khamzat förmodligen att belönas med en titelchans mot Dricus du Plessis.

Tepsaev är övertygad om att Khamzat krossar bägge fighters och blir mellanviktsmästare inom kort!

– Jag är säker på att Khamzat kan avsluta båda två i första eller andra ronden!

Likt UFC-stjärnan hoppas Tepsaev få chansen att imponera i oktagonen snart. Med ett par starka vinster till kan drömmen komma att bli verklighet redan nästa år!