...
Connect with us

Exklusivt

Alexander Håkansson tar steget till proffs – efter AFN-finalen!

Publicerat

Alexander Håkansson GBG MAC MMA Maximum Sports

Den 19 oktober ställer sig Alexander Håkansson från GBG MAC i buren för att möta Emin Omic i welterviktsfinalen på AFN 8.

Båda fighters är ute efter att säkra vinsten i finalen, där mycket står på spel. För Håkansson är det dessutom sista gången han kliver in i buren som A-klass-fighter, då han redan har siktet inställt på att ta klivet till proffsscenen, kanske så snart som i år!

Håkanssons kampsportsresa har varit starkt inspirerad av hans pappa, som utövade karate och judo när Alexander var ung.

– Man tyckte att det var coolt och ville vara som pappa. Sedan kollade jag mycket på en Cartoon Network-serie som hette Samurai Jack, och så ville man bli en cool ninja som honom!


MISSA INTE:


Håkansson har varit aktiv inom kampsport i flera år, men något som blivit en missuppfattning är hans matchfacit. Många tror att han är obesegrad, men Håkansson vill klargöra att han förlorat mot Sebastian från Örebro Fight Gym, samma klubb som Emin Omic tränar på.

Han är därmed väl medveten om att det finns flera talangfulla fighters som kommer från Örebro Fight Gym.

– Det ska bli en kul match. Jag vet ju att Emin är duktig. Han tränar med duktiga killar. Det ska bli kul, säger Håkansson.

Håkansson lyfter även fram sin egen klubb, GBG MAC, som ett ”powerhouse” tack vare deras tränare Joakim Engberg. Han beskriver Engberg som den som lyfter hela teamet och ser till att alla blir bättre.

– Det som gör GBG MAC till ett powerhouse är Joakim Engberg. Han lyfter oss alla och gör oss grymma. Vi pushar varandra, backar varandra och tränar hårt hela tiden. Hatten av till coach Engberg. Han är bäst!

Inför matchen mot Emin Omic ser Håkansson fram emot en spännande fight, och han tror att det kommer att bli en match som blandar både brottning och stående slagväxlingar.

– Jag tror det kommer bli en bra match, kanske lite fram och tillbaka. Lite brottning, lite stående. Det ska bli spännande. Jag ser fram emot det!

Matchen på AFN 8 kommer att vara Håkanssons sista som amatör. Han ser redan fram emot sin proffsdebut och hoppas att han kan hinna med sin första proffsmatch innan årets slut.

– Efter finalen blir det proffs. Det här blir min sista amatörmatch. Det hade varit kul om jag kunde klämma in en proffsmatch innan årets slut. Det är målet.

På frågan om vem som skulle vara hans drömmotståndare kommer svaret med ett skratt:

– Min drömmotståndare hade varit Samurai Jack!

Läs mer om AFN 8 här:

Så ser du helgens AFN 8 med Samuel Bark och Liam Pitts