Connect with us

Boxning

Otto Wallin klar för ny huvudmatch – möter före detta mästaren!

Publicerat

Otto Wallin vs Richard Lartey

Svenska toppboxaren Otto Wallin gör sin retur till ringen den 26 juli då han tar plats i huvudmatchen på Boxing Insiders nästa gala i Atlantic City, USA.

”All In” Wallin kommer att möta Richard Lartey i ett tungviktsmöte på åtta ronder. Det blir Wallins första match sedan han stoppades av Anthony Joshua den 23 december i fjol. Wallin är rankad på elfte plats av International Boxing Federation (IBF) och World Boxing Council (WBC) har honom på sextonde plats.

Wallin har ett matchfacit på 26-2, där hans enda förluster har kommit mot den absoluta världseliten. Förutom den tuffa förlusten mot Joshua bjöd Wallin Tyson Fury på en av hans tuffaste matcher i september 2019. Wallin var nära att vinna matchen efter att ha öppnat upp ett stort sår i Furys ansikte, men förlorade slutligen via domslut.

Wallins kommande motståndare Lartey är tidigare WBO Africa-mästare i tungvikt och kommer senast från en knockout i fjärde ronden mot Andrzej Wawrzyk i april. Under sin karriär har han bland annat mött den nuvarande WBA-interimmästaren i tungvikt, Daniel Dubois.

En vinst mot Lartey skulle markera ett steg mot världstoppen för svensken Wallin, som fortfarande tillhör världseliten.