Connect with us

Boxning

Samuel Ericsson redo för nästa utmaning – debuterar som boxare!

Publicerat

Samuel Ericsson Misfits Boxing

Det har varit ett händelserikt år för Samuel Ericsson, på gott och ont. Medan han har tvingats dra med skador har det även givit honom chansen att utforska andra sidor av sig själv.

Det har nu gått ett år sedan han gick sin tredje match i Karate Combat, en jämn domslutsförlust mot Alexandre Bouderbane. Dessförinnan hade svensken samlat ihop två raka vinster inom Karate Combat under 2021-2022. Han har fortfarande ett aktivt kontrakt med Karate Combat, men det har inte hindrat honom från att göra saker vid sidan av.

– Ja, det har hänt väldigt mycket, berättar Samuel Ericsson till Maximum Sports. Jag var skadad efter den fighten, både i foten och i handen. Så det tog ju typ 3-4 månader innan det läkte.

– Sen efter det så har det varit mycket annat. Jag är delaktig i andra företag och vid sidan av har jag börjat med musik nu också. Jag har turnerat med band och uppträtt på nu senast Gröna Lund. Inför liksom 5 000 personer. Så det har varit mycket fokus på annat.


MISSA INTE


Den 20 augusti kommer Ericsson att återvända till kampsporten då han gör sin boxningsdebut i Misfits Boxing. Han möter OJ Rose, en fighter som tävlat flitigt i organisationen. Det har varit en lång väg att få matchen bokad, men nu kommer Ericssons debut äntligen att gå av stapeln på MF & DAZN X Series 16 i Miami, USA.

– Tre gånger har jag fått både avbokad och byte av motståndare. Tanken var att jag skulle ha kört i maj, sen juni, juli och nu har det blivit augusti. Så ja, det har hänt mycket. Att jag gör boxningsdebut är för att jag fick en bra deal, ett bra erbjudande från Misfits, och jag kände att jag ville ta mig i an den utmaningen.

– OJ Rose, han har kört fyra matcher som jag kan hitta. Tre stycken i Misfits och en i proffs utanför. Han har 3-1 i record. Han är en jävligt tung kondition. Han orkar. Han är ung, han är 23 år. Vad jag har sett och hört från alla i Misfits och alla som sett honom köra är att han har en sån jävla tank. Han bara matar på, alla ronder. Han har bra kondition. Han orkar trycka och pressa på. Det är också det som har gjort att han har vunnit. Han har överväldigat sina motståndare. De har tappat kondition och sen har det bara kommit för mycket slag från honom.

– Jag tror att jag kommer kunna sätta ett stopp för den typen av gameplan. Jag är snabbare och jag slår mycket mycket hårdare än honom. Sen exakt hur den matchen slutar, det vet jag fan inte. Det är svårt att säga.

MF & DAZN X Series 16: Samuel Ericsson vs OJ Rose

Matchkortet kommer att bjuda på en kavalkad av influencers och internetpersonligheter. Ericsson är kanske en av de främsta från Sverige med sina 770 000 följare på Instagram, en följarskara som öppnat upp många dörrar för honom. Han tar dock sin kampsportskarriär på största allvar, och hans boxningsdebut är inget undantag. Han har tränat hårt för att bjuda fansen på en bra match den 20 augusti.

– Jag har försökt göra om så mycket jag kan av mig själv till en boxare när det kommer till fotarbete, avståndsbedömning, sätt att sätta upp kombinationer på och läsa av avstånd. Jag kommer att försöka gå in och slå snabbt och hårt som jag har gjort innan.