Connect with us

Exklusivt

AFN-chefen om konkurrenterna: ”De saknar vision och ambition”

Publicerat

Mohammad Babadivand Maximum Sports

AFN-chefen Mohammad Babadivand har händerna fulla, men har inga planer på att sakta ned – tvärtom!

Babadivand befinner sig just nu i Saudiarabien inför nästa helgs UFC-gala, som nyligen förlorade sin toppmatch med Khamzat Chimaev. Helgen efter UFC Saudi Arabia kommer AFN att bjuda hemmapubliken på ett fullspäckat matchkort då AFN 7 går av stapeln den 29 juni i Solna.

Babadivand är exalterad över att arrangera kampsportsgalor i Sverige då han känner att hans team kan bjuda på något utöver det vanliga. Den senaste tiden har det pratats mycket om hur svensk MMA kan ta ett steg i rätt riktning och Babadivand tror sig ha svaret.

– Alla pratar om hur man fyller svenska arenor, säger Mohammad Babadivand till Maximum Sports. Jag tycker att svensk MMA, de som arrangerar event och sånt, de saknar ambition och fantasi. Det händer inte så mycket. Det är bara, fight, fight, fight.

– AFN har stora visioner och kommer att visa hur man fyller en hel arena. Inte med 10 000 personer, men kanske 4000-5000 iallafall, mer än vad som finns idag. Vi har våra visioner, vi har våra fantasier. Vi har det som saknas just nu med alla andra event. AFN kommer att bjuda på ett stort event inom de närmaste månaderna!


MISSA INTE: AFN lanserar realityserie och turnering –med Alexander ”The Mauler” Gustafsson


Mohammad Babadivand: Vi gör saker som de andra inte vågar göra

Enligt Babadivand så bjuder AFN på något unik i Sverige, trots att han inte påstår sig göra något som är unikt i kampsportsvärlden. Han känner att AFN har tagit täten inom kampsports-Sverige och att de andra bara följer efter.

– Om du lägger märke till det, allt vi gör så börjar helt plötsligt alla andra göra det också. Vi började med presskonferenser. Nu börjar alla andra att göra det. Vi började med ”Snabba frågor”, kändisfighter, reels och grapplingmatcher, saker som inte funnits förut. Vi har stora visioner och gör saker som de andra inte vågar göra.

Ett bra exempel är den åttamanna-turnering och realityserie som AFN nyligen utannonserade. Där kommer vi att få några av Sveriges främsta talanger göra upp under ledningen av UFC-stjärnorna Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Volkan Oezdemir. Det är koncept som liknar UFC:s långkörare The Ultimate Fighter, men det är inte något som Babadivand ser något problem med. Istället tycker han att man ska inspireras av de stora organisationerna.

– Det är inget fel att kopiera saker som redan har finns, fortsätter Babadivand. Folk skriver ju, ”Det där är en kopia” och det där, men det är inget fel på det. Allt har redan gjorts. Det finns nästan inga nya idéer längre, för att UFC har redan tagit allt. Så det bästa man kan göra är att komma så långt med det man har, och sen blanda ihop det med sina egna visioner och fantasier.

Enligt AFN-chefen så ligger upplagt för att de ska kunna ta toppositionen och behålla den. Men med det sagt så vill de se mer samarbeten inom svensk MMA.

– Vi vågar göra saker. Vi har ett stort nätverk, vi har kontakterna, vi har alla resurser som går att använda. Vi försöker samarbeta med så många som vi kan. Svensk MMA är inte så stort att man ska behöva vara rivaler. Man måste kunna samarbeta för att få sporten att växa.

AFN 7 går av stapeln den 29 juni – Officiellt matchkort och tider kommer samma vecka som galan körs här på Maximum Sports.