Connect with us

Exklusivt

Alexander Brodal om nya Superior Academy-jobbet: ”En stor ära”

Publicerat

Alexander Brodal Superior Academy (1)

MMA-fightern och thaiboxaren Alexander Brodal fortsätter att addera till sitt växande CV då det nu står klart att han kommer att agera kommentator på Superior Challenges nysatsning: Superior Academy.

Brodal kommer tillsammans med bland annat Cornelia Holm att vara del av den trio som kommenterar den nya ligan för Sveriges talanger. Galan kommer att sätta strålkastarljuset på Sveriges amatörscen inom MMA och Brodal känner att han är rätt person för jobbet.

– Det känns som en stor ära att bli utvald som kommentator för Superiors nya satsning, berättar Alexander Brodal till Maximum Sports. Det känns ärofyllt och väldigt roligt. Det är en gala jag har sett sedan jag var ett barn nästan. Jag har sett allt ifrån coacher, lagkamrater och rivaler tävla i Superior Challenge. Så det ska bli väldigt roligt att få se en nytappning av galan.

Brodal inväntar för tillfället en operation som kommer att hålla honom borta från tävlan på obestämd tid, och det ger honom chansen att utforska andra möjligheter inom kampsportsscenen. Han tror att hans bakgrund som fighter ger honom ett perspektiv som andra saknar.

– Hade jag inte skadat mig så hade jag aldrig tagit mitt första kommenteringsjobb från första början. Precis som Cornelia så har vi väl kanske rätt att uttala oss om vissa grejer, som fighters, då vi själva har varit i de situationerna. Man ser saker med lite andra ögon och man kanske hinner se lite detaljer som en vanlig lekman inte hinner göra.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Superior Academy (@superiormmaacademy)

Att vara en proffsfighter ger honom inte bara ett unikt perspektiv, det har också givit honom ett brett kontaktnät. Han hoppas nu kunna bredda sina kunskaper och lära känna den nya vågen av MMA-talanger som Sverige har att bjuda på.

– Det jag ser fram emot mest är att få se våra nya stigande stjärnor. Många av de här unga, hungriga tjejerna och killarna som man kanske inte har sett så mycket tidigare. Det är jag väldigt taggad på att få se. Sen har vi även lite folk som kommer från andra sporter som ska testa MMA. Det ser jag jävligt mycket fram emot.

Brodal var tidigare del av Käftsmällspodden GBG, men det var ett projekt han tvingats ta en paus ifrån. Passionen för att titta och prata om fighting är dock lika relevant som tidigare. När han väl kommit igång med kommenteringsyrket ser han inga större problem med att kunna balansera det med sin kampsportskarriär.

– Att prata fighting med fighters och andra kampsportintresserade är ju det jag gillar mest av allt. Att jag har poddat ser jag bara som en fördel, att jag är bra på att snacka skit. Det är ganska lätt att balansera att vara fighter och kommentator tycker jag. För jag tycker att det är så jävla roligt. Kan jag kommentera en gala så kommer jag aldrig att säga nej. Jag får den bästa platsen i arenan och kan samtidigt snacka om det jag kan bäst och gillar mest i hela världen. Det är en lätt balans att hitta då det är så galet roligt.

Superior Academy förväntas köra igång i höst och kommer att sätta fokus på Sveriges främsta A- och B-klass-fighters. Det kommer även att vara ett par proffsmatcher på varje gala, där tanken är att ge utrymme till stigande stjärnor.

Över 50 atleter har använt Superior Challenge som språngbräda till större internationella galor som UFC, PFL, Bellator och ONE Championship. Nu hoppas Superior Academy göra detsamma för fighters som vill ta steget till Sveriges proffsscen.

– Jag vill verkligen säga att missa inte den här galan, fortsatte Alexander Brodal.  Jag tror att det kommer bjudas på en riktigt bra show. Vi kommer få se några av Sveriges stigande talanger och även lite äldre i gamet få veva inne i Superior-buren. Så jag är väldigt taggad på det här. Det är kul att man ger up-and-comers en plattform. Jag tror att ni kommer ångra er om ni missar detta!