Connect with us

Exklusivt

Amir Malekpour: ”Jag ser fram emot att ta bältet hem till Sverige!”

Publicerat

Amir Malekpour FCR Cage Warriors Maximum Sports
Photo via FCR + Cage Warriors

Den 20 juli kommer Amir Malekpour att slåss om Cage Warriors interimbälte i flugviktsklassen, en chans som presenterades för endast några dagar sedan.

Egentligen var det tänkt att flugviktsmästaren Shajidul Haque skulle försvara sin titel mot fransmannen Nicolas Leblond på Cage Warriors 174, men efter att Haque skadat sig valde CW att istället sätta ihop en match om interimbältet mellan Leblond och Malekpour.

För den 34-åriga Malekpour passar det perfekt då han både är i form och villig att ta chansen att säkra nästa titelchans om det rättmätiga bältet.

– Jag blev glad att jag får chansen att gå match igen då jag vill vara aktiv på tävlingsfronten, berättar Malekpour till Maximum Sports. Jag har tränat aktivt och för att kunna prestera på passen måste jag ha någorlunda bra form. Jag känner mig redo!


MISSA INTE


Cage Warriors 174: Amir Malekpour vs Nicolas Leblond

Malekpour kommer att äntra buren med fem raka segrar, merparten via avslut. Även Leblond har en imponerande vinstsvit på fyra matcher, där alla vinster har kommit via avslut. Kraft Kampsports-representanten Malekpour hyser respekt för Leblond och ser honom som det största hotet i CW:s flugviktsklass.

Han vet att en vinst mot Leblond skulle cementera hans plats bland Europas bästa flugviktare.

– Jag vet att han är den bästa CW har i divisionen och jag måste vara den bästa versionen av mig själv. Just nu har jag inte tid med att anpassa mitt game efter honom. Jag kommer gå in och göra det jag är bra på. En vinst kommer ta min karriär till en ny nivå. Jag ser fram emot att ta bältet hem till Sverige!

Trots att en vinst hade gjort underverk för hans karriär, säger Amir att han har ett större perspektiv.

– Jag kommer fortsätta träna och utvecklas. Som jag tidigare nämnt handlar inte min karriär endast om vinster och förluster utan det handlar om min träning och utveckling. Oavsett hur det kommer att gå, kommer jag fortsätta njuta av min träning med mina träningskamrater på Kraft.