Connect with us

Exklusivt

MMA-talangen Nina Back har framtiden utstakad: ”Jag har allt nerskrivet”

Publicerat

Nina Back Maximum Sports (MGfoto.nu _ Battle of Botnia)
Photo: MGFoto.nu / Battle of Botnia / Nina Back Instagram
Previous1 of 3

I början av juni tog Nina Back hem sin andra raka seger på proffsscenen då hon avslutade italienskan Adelasia Chilleri i första ronden på Battle of Botnia 10.

Det var också Backs andra raka avslut via submission, och nu ser hon fram emot att ta sig an större utmaningar, allt enligt sin plan att nå toppen. Till MaximumSports.se berättar Nina Back om sin senaste vinst och hur det hela hänger ihop med hennes övergripande mål.

– Min ambition är att bli den bästa versionen av mig själv, fysiskt och psykiskt, berättar Nina Back. Mitt långsiktiga mål är att ta mig till någon av de största internationella organisationerna för att konkurrera uppe i toppen. Framledes ser jag 2024 som året då jag etablerar mig ordentligt på proffsscenen. 2025 förväntar jag mig att ta större kliv i karriären och troligtvis börja röra mig mer internationellt. Jag har allt nerskrivet när det kommer till delmål och årtal, det finns en tydlig väg framåt.

Efter en lång amatörkarriär gjorde Back sin proffsdebut på FCR 17 i fjol då hon mötte Josefine Modig. Det slutade med en submissionförlust i första ronden för Back, men det är ett nederlag som hon nu har lagt bakom sig. Med två raka vinster är hon ute efter ännu ett steg i rätt riktning.

Tryck ”Next” här nedan för att läsa vidare om Nina Back!

Previous1 of 3