Connect with us

Exklusivt

Norska supertalangen Arlind Berisha: ”Jag vill gå matcher som tar mig till UFC”

Publicerat

Arlind Berisha (AFN _ Daniel Schalander)
Photo: AFN / Daniel Schälander + Cage Warriors

Norsk-albanske MMA-talangen Arlind Berisha fortsätter att briljera då han under helgens AFN 7 tog hem ytterligare en snabb seger.

23-åringen mötte polacken Dominik Owsiany i den delade huvudmatchen på AFN 7 men behövde inte ens en minut för att avancera till 2-0 som proffs. Berisha cementerar därmed sin plats som ett av de hetaste namnen på den skandinaviska MMA-scenen och spås att få en lysande framtid.

– Jag kände mig väldigt bra, sade Arlind Berisha till Frontkick i en exklusiv intervju. Jag presterade bra men jag behöver fortfarande förbättra allt. Göra allt till hundra procent, hela tiden.MISSA INTE


Arlind Berisha: Mitt slutmål är naturligtvis att bli UFC-mästare!

Berisha gjorde sin proffsdebut på FCR 17 i september 2023 och avslutade då Mustafa Atrakchi via knockout på 29 sekunder. Under sina två proffsmatcher har han tävlat i under två minuter, något som talar för hans talang och avslutningsförmåga. Till historien hör också Berishas förflutna på amatörscenen. Där samlade Berisha ihop ett matchfacit på 7-1, där alla vinster kom via avslut.

Under sin amatörkarriär kom Berisha att bland annat tävla i Cage Warriors Academy South East (CWASE) där han blev dubbelmästare i lätt-tungvikt och tungvikt. Han har också hunnit med att vinna titeln i Gorilla Fight Club och representera Kosovo under IMMAF 2021, där han tog guld.

Nu vill Berisha fortsätta rada upp matcher, något som dock visat sig vara enklare sagt än gjort.

– Det är svårt, men jag vet att det är en del av spelet, sade Arlind Berisha om att hitta motståndare. Jag bryr mig egentligen inte om var jag går match. Jag vill bara bygga på mitt matchfacit och gå matcher som tar mig till UFC. Jag vill gå minst två matcher till i år.

– Mitt slutmål är naturligtvis att bli UFC-mästare!