Connect with us

Exklusivt

Raymond Johansson efter BOB 10-vinsten: ”Inte alls nöjd”

Publicerat

Raymond Johansson Battle of Botnia Maximum Sports

Raymond Johansson bjöd Luleå-publiken på en actionpackad fjäderviktsmatch då han tog sig an georgiern Saba Sozashvili under helgens Battle of Botnia 10.

Sozashvili började starkt men Johansson kom att ta över i takt med att matchen fortlöpte och vann slutligen via enhälligt domslut. Johansson avancerar därmed till 3-2 som proffs och tar ännu ett steg i en uppmärksammad MMA-karriär. Han är dock själv inte helt belåten med sin prestation, trots att han överöstes med beröm efter sin insats och fick en Fight of the Night-bonus.

– Jag är inte alls nöjd över min prestation, berättar Raymond Johansson för Maximum Sports. Det var mycket tankar före och inne i buren, vilket gör att man hamnar efter i ”the Matrix”. Det jag tar med mig, som är bra, är att min lägsta nivå har höjts väldigt mycket!

Johansson MMA-karriär belystes i dokumentären Raymonds Dröm på SVT. Det är ett naket porträtt där man lär känna hans familj och får följa med i hans vardag och träning, och som ger en unik inblick i hans förflutna. Johansson säger att serien har kommit att ge honom en push i rätt riktning.

– Det man märker av är trycket på galorna. Publiken ropade mitt namn mot Waltteri Hakkinen på FCR 19 och nu i Luleå, på Battle of Botnia, var det som att vara hemma!

– De som såg dokumentären vet den kampen som jag kommer ifrån och det är på något sätt äkta. Inte några fairy tales här inte, fortsätter Raymond Johansson och skrattar. Jag är en krigare, jag vill inte gå ifrån buren och känna att jag inte gav allt! Det var blandade känslor när (Raymonds Dröm) kom ut. Det är väldigt naket att ge folk ögon så tätt inpå livet som människa.

Nu väntar en tid av återhämtning men därefter hoppas Raymond att kunna återvända till buren på nytt. Det finns en hel del evenemang och motståndare att välja mellan då bland annat Battle of Botnia, Allstars Fight Night, Fight Club Rush och Wolf Fight Promotion arrangerar galor.

– Jag hoppas på första tävlingen i höst, jag vill ligga i så mycket jag kan! Nu på denna nivån är det alltid tillsammans med C TEAM som vi pratar om motståndare man fått till sig eller vill möta. Det spelar ingen roll för mig, har nog ett CV på det med. Det är upp till coacherna hålla en tillbaka, inte tvärtom.

Du kan följa Raymond Johansson på Instagram här.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av BATTLE of BOTNIA (@battleofbotnia.mma)