Connect with us

Hetast Just Nu

UFC Saudi Arabia: Khamzat Chimaev ”våldsamt sjuk” – tvingas ställa in

Publicerat

Khamzat Chimaev UFC MMA Maximum Sports

Det står nu klart att Khamzat Chimaev har tvingats ställa in sin huvudmatch mot Robert Whittaker på UFC Saudi Arabia den 29 juni.

UFC-chefen Dana White avslöjade på sociala medier att Khamzat blivit ”våldsamt sjuk” och att Ikram Aliskerov kommer att hoppa in som ersättare. Aliskerov har ett matchfacit på 15-1 där hans enda förlust kom mot just Khamzat i april 2019.

Khamzats manager Majdi Shammas kom nyligen att ge ytterligare inblick i situationen med Khamzat Chimaev. På Instagram avslöjade Shammas att ”Borz” dragits med sjukdom under merparten av sitt träningsläger.

– Den ihållande sjukdom som Khamzat har kämpat mot under stora delar av träningslägret kunde inte botas i tid, skriver Majdi Shammas. Han har åkt in och ut ur sjukhus flera gånger.

Du kan läsa hela inlägget här nedan:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Majdi Shammas (@majdishammas)

UFC-svensken och Khamzats lagkamrat Guram Kutateladze lade upp en bild på Instagram där han befann sig vid Khamzats sida på sjukhuset. Det är ännu ifall bilden är tagen nyligen eller från något annat tillfälle då Khamzat legat inne på sjukhus.


MISSA INTE: MMA-talangen Amir Malekpour debuterar som UFC-kommentator


Det har spekulerats mycket kring Khamzats hälsa sedan han i mars 2021 överraskade fansen genom att utannonsera att han skulle pensionera sig från sporten. Khamzat hade månader tidigare fått covid och tvingats ställa in sin match mot Leon Edwards, något han tvingades göra igen när matchen bokades om på nytt.

Anledningen till den andra inställda matchen mot Edwards var på grund av återkommande problematik med covid. Det är oklart om han fortfarande lider av komplikationer i samband med covid eller om Khamzat dras med nya hälsoproblem.