Connect with us

Klistrad

Khamzat Chimaev anklagad för kryptobedrägeri – managern kommenterar

Publicerat

Khamzat Chimaev UFC Maximum Sports (1)

UFC-stjärnan Khamzat Chimaev står anklagad för kryptobedrägeri efter att han marknadsförde en kryptovaluta med hans namn på sin plattform.

Den före detta Sverige-representanten gjorde flera separata inlägg till sina miljoner av fans, där han först sade att han var ute efter att köpa krytovalutor och frågade vilka de rekommenderade. Han följde sedan upp inlägget med att säga att det numera fanns en krytovalutan i hans namn, kallad ”SMASH”.

Ett litet antal personer köpte i förväg upp merparten av SMASH, antagligen folk som var delaktiga i skapandet av valutan, något som i sin tur gjorde att marknadspriset steg rejält. När Khamzat marknadsförde valutan till sina fans så såldes resten, men det skulle inte ta lång tid innan kryptovalutan rasade i värde.


MISSA INTE


Khamzat Chimaevs manager kommenterar

Khamzat Chimaev kom efter sin marknadsföringsploj att avlägsna sina inlägg och videor, och nu är kryptovalutan i stort sett värdelös. Det är klassisk ”pump-and-dump”-bedrägeri som Khamzats svenska manager Majdi Shammas nu tar avstånd från. I ett inlägg på X skrev Shammas att ”han kanske blev vilseledd” och att ”Khamzat inte var inblandad”.

– Jag vill kommentera de senaste rapporterna om mememyntet SMASH, skrev Majdi Shammas. Jag kontaktades av en grupp som påstod sig vara fans till min klient Khamzat Chimaev. De ville spela in en kort video för att marknadsföra sin lansering. Så jag gick med på det, inget mer, inget mindre. Jag kanske blev vilseledd. Khamzat var inte inblandad och vet lika lite som ni.

– Nyheten är verkligen obehaglig och jag söker en förklaring från de ansvariga. Jag ber om ursäkt till Khamzat och alla andra som drabbats av detta, om jag kunde ha gjort något annorlunda. Tack för er förståelse, jag ska hålla er uppdaterade.