Connect with us

Svensk MMA

Avslöjar: Ny fight för ”Mauler”

Publicerat

Alexander Gustafsson The Mauler UFC MMA Maximum Sports
Images via UFC / Getty

Sveriges mest legendariske MMA-fighter, Alexander ”The Mauler” Gustafsson, är inte klar med UFC-karriären ännu. Snart blir det nämligen en ny comeback till oktagonen – och den matchen kommer att gå i lätt tungvikt.

Detta avslöjar managern Majdi Shammas i en intervju med arabiske UFC-kommentatorn Rio Altaie.

Under samtalet pratar de om Shammas roll som manager till stjärnor och legendarer som Khamzat Chimaev och Alexander Gustafsson, innan de glider in på första titelmatchen mellan ”The Mauler” och dominanta mästaren Jon Jones.

– Helt ärligt, jag tyckte såklart han vann den fighten, säger Shammas, syftandes på Gustafsson. Jag tycker han vann matchen och efteråt sa Jon Jones till och med att han trodde han skulle dö. Han sa det med egna ord. Han trodde inte han skulle klara sig ur fighten levande.

Läs mer: Liam Pitts klar för sin tuffaste MMA-fight hittills på AFN 7

Se även: Topp 10 svenska MMA-talanger som närmar sig UFC

Inga fler UFC-matcher i tungvikt för Alexander Gustafsson: ”Absolut inte”

Gustafsson föll på målsnöret i första mötet med Jones, där mästaren vann på enhälligt domslut efter en jämn fight som lika gärna hade kunnat gå till svensken. Bägge är sedan en tid tillbaka invalda i UFC Hall of Fame tack vare den episka titelmatchen, som många håller högst på listan av de absolut bästa UFC-matcherna någonsin.

Under sin peak var Gustafsson ohotad contender i lätt tungvikt. Han var länge rankad etta bland utmanarna i 93-kilosklassen och kom att utmana om bältet totalt tre gånger, inklusive ett annat galet krig med Daniel Cormier samt senast en rematch med Jones som tyvärr slutade i knockoutförlust. Sedan den andra Jonesmatchen har Gustafsson dock hamnat i en svacka då han nu står med fyra förluster i rad

Efter ett par förluster och ett pensionsbesked i Globen gjorde Gustafsson comeback som tungviktare sommaren 2020. Då blev besegrades han dock av forne mästaren Fabricio Werdum som låste in en armbar i första ronden. Nu menar Shammas att några nya försök i tungvikt inte kommer att bli aktuellt.

– Nej. Absolut inte, svarar Shammas på frågan om tungvikt är bra för Gustafsson.

Återvänder för ny match i buren: ”Snart”

Programledaren Altaie frågar då om ”The Mauler” kommer att tävla i lätt tungvikt framöver, varpå Shammas svarar:

– Ja. Han är en lätt tungviktare och hans nästa match kommer att gå i lätt tungvikt.

På frågan om vi kommer att få se Gustafsson fightas igen ”snart” svarar Shammas kort och gott:

– Ja.

Gustafssons senaste match sommaren 2022 gick i lätt tungvikt mot den numera sjätterankade Nikita Krylov. Tyvärr blev det återigen förlust i första ronden, denna gång via knockout. Senare samma år bokades Gustafsson att möta veteranen Ovince St. Preux, en fight som han senare kom att dra sig ur av oklara skäl.

Läs mer: Alexander Gustafsson: Handskarna på hyllan eller mer att ge?

Se även: Fem fighters som skulle mött Alexander Gustafsson – men aldrig gjorde det

”The Mauler” aktuell för svensk TUF-variant med AFN, ska coacha mot Oezdemir

För några månader sedan hintade den numera 37-årige ”Mauler” om en ny comeback till buren när han i en intervju med sajten Kimura beskrev hur det ”brinner i knogarna”.

Sedan dess har han hunnit bokas upp för Allstars Fight Nights nya realityshow AFN Road to Glory, ett projekt som beskrivs bli en svensk variant av UFC:s The Ultimate Fighter, där Gustafsson kommer att coacha ett lag MMA-talanger mot topp 10-rankade UFC-kollegan och klubbkamraten Volkan Oezdemirs lag.

Med det sagt får vi helt enkelt invänta mer info och se om det faktiskt blir någon ny match i UFC inom kort.

Se Rio Altaies intervju med Majdi Shammas i videoklippet nedan!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Rio Altaie (@rioaltaie)

Läs mer: AFN lanserar realityserie och turnering – med Alexander ”The Mauler” Gustafsson

Se även: AFN-chefen om konkurrenterna: ”De saknar vision och ambition”

Följ Maximum Sports sida på Facebook för att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna och reportagen om svensk MMA, UFC och kampsport – klicka här!