Connect with us

Senaste nytt

Lööf om tuffaste motståndaren hittills: ”Han är vass men jag kommer vara vassare”

Publicerat

Alexander Lööf FCR 20 Frontkick

Alexander Lööf. Foto: Stefan Romare

Alexander Lööf har de senaste åren gått från att vara en av Sveriges största MMA-talanger till att bli en omtalad fighter i Europa.

Efter att ha kämpat ihop fem raka segrar gjorde svensken debut i storgalan Cage Warriors där han bjöd på förra årets bästa match enligt både fans och experter.

Nu återvänder han till Sverige för att gå match på hemmaplan på jubileumsgalan Fight Club Rush 20.

– Det är kul att vi får ett större event i Västerås, säger Lööf till Maximum Sports. Allt blir lite fetare. Det ska bli kul att göra entré och se att alla nära och kära är där. Men jag fokuserar ärligt talat mest på att vinna matchen.

Hemmasonen kommer ta sig an Andrey Tyshchenko, som också tävlat i Cage Warriors, i en catchviktsmatch där atleterna väger in på 62 kilo.

– Killen jag möter är en vild och vass fighter, säger Lööf. Jag kommer verkligen få vara på tårna. Skulle jag jämföra Luke Riley med honom är den här killen mer tekniskt duktig all-around. Luke är kanske en bättre striker men den här killen har båda knockar och submissions.

Svåraste motståndaren hittills för Alexander Lööf

Västeråsfajtern har gått matcher i tre viktklasser men känner sig allra bäst när han får tävla i bantamvikt.

– Tyshchenko är en stor 61-kilosfajter. Vi borde vara samma storlek. Hoppas vi clashar i mitten, då tror jag hoppas det blir åka av, säger Lööf.

– Jag förväntar mig en av mina tuffaste matcher rent MMA-mässigt. Riley och Samuel Bark var utmanande stående, Amir Malekpour är en grym grappler, men all around kan nog den här killen vara det tuffaste testet hittills. Det gör mig väldigt motiverad. Jag tränar hårt och är väldigt fokuserad. Jag förväntar mig att han kommer vara vass men jag kommer vara snäppet vassare.

Svårt att få match i Cage Warriors

Efter genombrottet i Cage Warriors, där han i debutfajten tog sig an den profilerade Luke Riley, borde matcherbjudanden bara ha rullat in. Men istället har Alexander Lööf fått svårt att hitta motståndare. Bara i Cage Warriors har sex fighters tackat nej, och på annat håll har det inte varit lättare.

– Jag var ganska skadefri efter matchen mot Riley. Fick några stygn runt ögat men var fit for fight bara tre veckor efter matchen. Jag har liksom försökt få match sedan december, suckar Lööf.

Nu har han siktet inställt på Cage Warriors ”Prize Fighter” i september, där man går två matcher på två dagar och vinnaren kammar hem 50 000 dollar i prispengar.

– Den grejen hade jag verkligen velat hoppa in på. Vinner jag på lördag hoppas jag på att det blir av.

Läs mer: Allt du behöver veta om UFC 302 med Islam Makhachev


Följ Maximum Sports på Instagram för det senaste inom svensk MMA!