Connect with us

Senaste nytt

Svenskan utstrypt av 18-åriga talangen – med under en minut kvar!

Publicerat

Elin Öberg MMA UAE Warriors Maximum Sports
Foto via UAE Warriors

UAE Warriors 50 är i full gång i Abu Dhabi och vi fick alldeles nyss se den första av två svenskar på matchkortet. Tyvärr blev det dock en snöplig förlust för Elin Öberg, som förlorade mot 18-åriga talangen Anelya Toktogonova från Kyrgyzstan.

Öberg inledde riktigt starkt, sparkade omkull sin motståndare med bensparkar och fick in flera hårda smällar under matchens gång. Svenskans knogmackor fick Toktogonova att börja blöda näsblod i rond två, men det unga stjärnskottet vägrade ge sig och fightades in i det sista.

Detta var något av en klassisk ”striker vs. grappler”-matchning vilket blev extremt uppenbart i själva matchbilden. Öberg såg ut att leda på poängkortet de två första ronderna, men lurades gång på gång in i Toktogonovas game under de sista minuterna i varenda rond.

Känslan var hela tiden att Öberg hade övertaget, men Toktogonovas nedtagningar gjorde varje rond jämn – och kom till slut att avgöra matchen.

Elin Öberg nedtagen och utstrypt i rond tre – tuff förlust mot Anelya Toktogonova på UAE Warriors 50

Öbergs nedtagningsförsvar svek henne i denna fight då hon återigen åkte i backen i rond tre, när hon inte hann med att sprawla. Svenskan krigade hårt för att ta sig upp igen och såg vid ett tillfälle ut att lyckas komma upp på fötter igen. Lyckan blev dock kortvarig då Toktogonova istället fick tag om Öbergs rygg och tillslut ströp ut henne med en rear-naked choke när mindre än en minut återstod av matchtiden.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UAE Warriors (@uae_warriors)

– Det där såg jag inte komma. Toktogonova ser ut att ligga under två ronder, försöker sig på en desperat takedown och får en submission i sista sekunden, konstaterar en av expertkommentatorerna i UAE Warriors sändning.

Elin Öberg är nu 2-2 i UAE Warriors och har ett sammanlagt matchfacit på 5-3 som proffs i MMA. Anelya Toktogonova avancerar å andra sidan till 6-1-1 med denna submissionvinst.

Läs mer: Khaled Laallam säkrar ännu ett avslut i första ronden!

Läs mer: Ali Yazbeck går tiden ut efter tufft krig i Abu Dhabi!

Följ Maximum Sports på Instagram!