Connect with us

Svensk MMA

FCR och Battle of Botnias nya samarbete väcker het debatt!

Publicerat

FCR Battle of Botnia Ashah Tafari Maximum Sports
Previous1 of 3

Fight Club Rush (FCR) och Battle of Botnia (BoB) har slått slag i saken och inleder ett nytt exklusivt samarbete som de tror kommer att gynna både fans och fighters.

I ett samtal med Maximum Sports kunde FCR-chefen Zlatko Ostrogonac berätta om de nya multifight-kontrakten som de lanserar tillsammans med BoB. Anledningen är att kunna erbjuda fighters fler galor att tävla på, totalt åtta per kalenderår. Enligt Ostrogonac är det ett steg i rätt riktning för FCR och BoB.

– Ibland kanske vi signar någon som de är intresserade av, och ibland kanske (BoB) signar någon som vi är intresserade utav. Men vi kommer att erbjuda en del fighters en multifight-deal. Det innebär att man kommer att kunna ha åtta galor per år som man kommer att kunna bli matchad på. Det är ganska mycket för Sverige.

– Det kommer kontrakt där vi lägger (en summa) pengar som sedan ökar. Om man exempelvis vinner på FCR, nästa match får man mer pengar om man sedan kör på Battle of Botnia.

Det så kallade multifight-kontraktet kommer att vara exklusivt i Skandinavien och betyder i praktiken att fighters som signerar också förbehåller sig att endast tävla för FCR/BoB. Det finns dock undantag.

– Det kommer att vara exklusivt i Skandinavien när man signar, men man kommer att kunna köra single-fight-deals utanför Skandinavien och på andra större galor. Bara den organisationen går med på att man har en multifight-deal med oss i Skandinavien.

Den nya FCR/BoB-satsningen har dock redan mötts av kritik. Ashah Tafari, som ligger bakom Instagram-kontot Svensk MMA, sade i en video att han vill höja ett varningens finger till fighters som blir erbjudna detta kontrakt. Välj ”Next” här nedan för att höra kritiken och FCR-chefens svar.

Previous1 of 3