Connect with us

Senaste nytt

Felipe Lima om nästa UFC-match: ”Nästan 100% säker”

Publicerat

Felipe Lima
Foto: OKTAGON MMA

Sverigebaserade Felipe Lima tog MMA-världen med storm när han gjorde sin UFC-debut på UFC Saudi Arabia den 22 juni.

Han tog en tuff match i en högre viktklass på kort varsel och lyckades avsluta Muhammad Naimov, som hade en vinstsvit på sex raka och tidigare inte hade förlorat i UFC. För sin insats blev Lima vida hyllad och UFC gav honom en bonus på över en halv miljon kronor efter galans slut.

Nu har ”Jungle Boy” Lima redan nästa match på gång då han och hans team siktar på UFC Paris den 28 september. När Lima gästade Käftsmällspodden delade han med sig av sin fightermentalitet och sin nästa match i UFC. Enligt Lima valde han att ställa in sin resa till Brasilien för att kunna vara redo för galan i den franska huvudstaden.

– (Det gäller att) inte sluta, bara gå fler matcher och kämpa och kämpa, sade Lima på Käftsmällspodden. Det är vad vi ska göra, bara vänta på matchen och vara redo. Jag är nästan 100% säker på att de kommer att ge oss Paris. De har några bra bantamviktare där. Ett par bra namn. Det är tolv veckor kvar till match. Jag vill fortsätta att vara aktiv.


MISSA INTE


UFC Paris med Felipe Lima?

Trots att Lima besegrade Naimov i fjäderviktsklassen tänker han tävla i bantamvikt framöver. Med en vinstsvit på tretton raka och en strålande UFC-debut finns det många möjligheter för Allstars-representanten ”Jungle Boy”.

Lima tror att han redan har det som krävs för att slåss i topp 10 av viktklassen och med tanke på hans bakgrund och debut kan han åtminstone landa någon i topp 15. Där finner vi namn som den före detta UFC-mästaren Dominick Cruz och Umar Nurmagomedov. Så här ser bantamviktsrankingen ut för tillfället:

Bantamviktsmästare: Sean O’Malley

 1. Merab Dvalishvili
 2. Cory Sandhagen
 3. Petr Yan
 4. Marlon Vera
 5. Henry Cejudo
 6. Deiveson Figueiredo
 7. Song Yadong
 8. José Aldo
 9. Rob Font
 10. Umar Nurmagomedov
 11. Kyler Phillips
 12. Mario Bautista
 13. Dominick Cruz
 14. Jonathan Martinez
 15. Pedro Munhoz

Flera matcher är redan klara men en match mot någon som Pedro Munhoz eller Jonathan Martinez vore ingen omöjlighet för Lima. Såhär ser UFC Paris ut för tillfället:

 • Lättvikt: Renato Moicano mot Benoît Saint Denis
 • Fjädervikt: William Gomis mot Joanderson Brito
 • Bantamvikt (damer): Germaine de Randamie mot Nora Cornolle
 • Bantamvikt (damer): Ailín Pérez mot Dariya Zheleznyakova