Connect with us

Senaste nytt

Liam Pitts klar för sin tuffaste MMA-fight hittills på AFN 7

Publicerat

Liam Pitts AFN 7 MMA Maximum Sports
Foto: Chris Önnerby/Käftsmällspodden

MMA-talangen Liam Pitts har bokats för ny titelmatch i Allstars Fight Night. Den 29 juni, på AFN 7, kommer han nämligen försvara sitt mästarbälte mot landslagsfightern Arsen Tuganov i vad som väntas bli Pitts största prövning hittills.

Tuganov har representerat Sverige på flera stora IMMAF-mästerskap och länge utmärkt sig som en stigande talang. Gävlefightern från Söders Fight Gym har bland annat vunnit SM-guld och EM-brons i MMA.

Pitts är bantamviktsmästare i amatörklassen i AFN och är ännu obesegrad med ett record på 6-0 i A-klass. Allstarsfightern vann bältet i slutet av 2023, försvarade en gång i våras och är nu tillbaka för sitt andra titelförsvar.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Allstars Fight Night (@afn.mma)

Liam Pitts är en av Sveriges största MMA-stjärnor – kan Arsen Tuganov stjäla hajpen på AFN 7?

Pitts är redan en av Sveriges hetaste MMA-stjärnor. Trots att han fortfarande är amatör spekulerar fansen redan kring om han kan nå UFC i framtiden, och sett till hans prestationer i buren är det inte särskilt konstigt. Efter sex matcher rankas han redan bland Sveriges absolut bästa amatörtalanger oavsett viktklass på Frontkicks Sverigeranking, där han innehar andraplatsen i kategorin amatör herrar pound-for-pound.

Att Pitts är obesegrad är samtidigt en stor möjlighet för hans utmanare. 20-åringens matcher får ofta stor uppmärksamhet, och om Tuganov skulle lyckas bli den första att klå Pitts i buren hade han kunnat stjäla en del av hajpen till sig själv.

Tuganov, rankad sjua på Frontkicks amatörranking, tävlar vanligtvis i flugvikt (56,7 kg) men kliver nu upp till bantamvikt (61,2 kg) för att möta Pitts.

Flera andra spännande namn är också bokade för AFN 7. Bland annat kommer fjäderviktsmästaren Sakhi ”Machete” Qambari försvara sin proffstitel, och stjärnskottet Najib Adams är dessutom bokad att göra proffsdebut.

Läs mer: AFN slår på med stora stjärnor till sommargalan: ”Två bälten står på spel!”

Se även: AFN-chefen: ”Superior Challenge är grunden för svensk MMA”

Surfa in på AFN:s Instagramkonto här för mer information om eventet.