Connect with us

Nordiska/skandinaviska fighters

Camilla Bergström är redo för proffsdebut på Cage Warriors 174!

Publicerat

Camilla Bergström Cage Warriors Maximum Sports
Photo via Instagram (@bkcombatphotography77)

Den 20 juli kommer den Norgebaserade svenskan Camilla Bergström att göra sin proffsdebut på Cage Warriors 174 i London, England.

Det hela fick egentligen sin start för många år sedan när Camilla befann sig i Thailand med en vän. Hon kände sig rastlös och bestämde sig för att följa med på ett muay thai-pass och ”blev helt såld”. Sedan dess har kampsporten varit en del av hennes liv och efter flera amatörmatcher tar hon äntligen steget till proffsscenen.

– Det känns väldigt kul, berättar Camilla Bergström för Maximum Sports. Det har legat i korten ett tag och nu händer det äntligen! Extra kul är ju självklart att få göra proffsdebut på CW 174 i London och O2 Arena. Jag var egentligen bokad till en match i helgen på CW Academy i Colchester, men när denna möjligheten kom så kunde man inte säga nej.

Bergström kommer att möta Eimear Darcy, som själv gjorde sin proffsdebut i april.

– (Darcy) vann på TKO i första ronden. Hon är en tuff tjej, bra på att boxas men jag vet att jag är tuffare! Jag gillar att lägga press och som gammal thaiboxare ser jag fram emot att få använda mina knän och armbågar igen!


MER OM CAGE WARRIORS


Precis som hennes första muay thai-pass blev startskottet för hennes kampsportsresa, blev en flytt till Norge ett nytt hem för Camilla. Likt många andra svenskar flyttade hon till Norge 2011 för att tjäna pengar och sedan bege sig ut i världen för att resa. Det som skulle bli en tre månader lång vistelse har nu blivit tretton år, och det är i Norge som hon har byggt sin grund som fighter.

Hon började träna på Frontline Muay Thai sommaren 2015, och några månader senare gick hon sin första D-klassmatch i thaiboxning, vilket markerade början på hennes dedikerade kampsportsresa.

– Sen dess har kampsport varit min vardag och livsstil, reflekterar Camilla.

Inspirationen att fortsätta tävla och utmana sig själv kommer från många delar av Camillas liv, inklusive hennes familj, vänner och träningskamrater.

– Folk som jobbar hårt och som vågar drömma, de som inte ger upp! Det är en tuff sport, antingen så vinner du eller så förlorar du. Men familj, vänner och så klart mina teammates. På mattan jobbar vi hårt varje dag för att bli 1% bättre, det motiverar och inspirerar mig.

– Testa, uppmanar hon dem som tänker på att prova på kampsport. Du kommer inte att ångra dig, det finns något för alla och det är aldrig för sent att börja. Jag började med kampsport när jag var 25 år. Det är inte så ”farligt” som det kanske kan verka. Jag vet att kampsporten har gjort mig till en bättre människa.

Bergström kommer inte vara den enda svensken som tävlar på Cage Warriors 174. På matchkortet finner vi även Alexander Lööf som tävlar i Prize Fighter-turneringen samt Amir Malekpour som slåss om interimtiteln i flugvikt. Fem dagar senare kommer Robin Roos att göra sin CW-debut då han slåss om titeln på CW 175.


Följ Maximum Sports på Facebook och Instagram för de senaste nyheterna inom svensk kampsport!