Connect with us

Klistrad

Johanna Persson är ny världsmästare: ”En otrolig känsla!”

Publicerat

Johanna Persson Maximum Sports

Johanna Persson är ny världsmästare efter att ha besegrat Alex Rose Toomey under helgens Combat Fight Series 19 i London, England.

Gävle Fight Center-representanten Persson tog sig an Rose i kvällens delade huvudmatch där titeln stod på spel. De slogs i 50,5 kg-klassen och efter fem tuffa ronder kunde Persson utnämnas till mästare via enhälligt domslut.

Det var en mycket imponerande insats från Persson, som tog sig an en obesegrad hemmafavorit i Rose. Persson har redan tagit sig hem till Sverige med bältet när hon kommenterar sin framgång till Maximum Sports.

– Det är en otrolig känsla och det är svårt att ta in, säger Johanna Persson. Det är mycket hårt arbete och många timmar som ligger bakom den här titeln. Det här visar att det jag och mitt team gör fungerar och att vi litar på processen.


MISSA INTE


Johanna Persson – ny världsmästare i ISKA

Det var ingen enkel uppgift som Persson tog sig an när hon begav sig in på fiendens territorium för att möta Rose. Brittiskan var tidigare obesegrad och är både tidigare WMO- och WBC-mästare i thaiboxning i både England och Europa. Rose hade dock inget bra svar på svenskans framfart i matchen, där bland annat clinchen blev en avgörande faktor.

Trots att det var en enorm vinst för Persson och svensk kampsport ser hon sig redan om efter nya utmaningar.

– Vi hade satt en gameplan och jag följde den, sade Persson om titelmatchen. Jag var redo för det här och trygg i vad vi hade tränat på. Det här kommer öppna upp för fler matcher mot toppfighters, vilket i sin tur betyder att vi kommer att få arbeta ännu hårdare och bli ännu bättre!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Maximum Sports (@maximumsports.se)