Connect with us

Boxning

Otto Wallin om sin nästa motståndare: ”Två meter lång och vild boxare”

Publicerat

Otto Wallin boxning Maximum Sports

Den 26 juli kommer svenska tungviktstalangen Otto Wallin att äntligen återvända till ringen.

”All-in” Wallin tar sig an nigerianen Onoriode Ehwarieme i Atlantic City, USA, ett tungviktsmöte som även markerar svenskens första match sedan förlusten mot Anthony Joshua i december.

Wallin var först tilltänkt att möta Richard Lartey men får nu ett byte av motståndare. Målet är dock fortfarande detsamma: att återetablera sig som en toppkandidat och klättra mot världstiteln på nytt.

– Jag tog ett steg tillbaka när jag förlorade mot Joshua, sade Otto Wallin i en exklusiv intervju med Frontkick. Men saker och ting kan förändras väldigt snabbt i boxning. Om jag får en bra seger i min nästa match och vinner en ännu större match i höst, då kommer jag att vara tillbaka på rätt spår. Jag tror att det kommer att finnas fler chanser.

36-årige Ehwarieme kommer dock att vara långt ifrån en enkel match. Han har tagit hem 95% av sina vinster via knockout men är nu inne i en svacka med två raka TKO/KO-förluster. Wallin vet dock att han inte får underskatta sin motståndare om han vill vinna matchen.

– Han är ganska lång, typ två meter, sade Wallin om Ehwarieme. Vad jag har sett är att han är en ganska vild boxare. Han svingar en hel del. Jag måste slåss smart mot honom, använda det jag är bra på och vara skärpt under hela matchen så att jag inte springer in i något rejält slag.


MISSA INTE


Otto Wallin siktar på toppen – vill hålla sig aktiv

Trots att Oleksandr Usyk blev tungviktsklassens obestridde mästare genom att besegra Tyson Fury i maj så ligger viktklassen fortfarande öppen för fler utmanare.

Usyk lämnade nyligen ifrån sig IBF:s tungviktstitel, vilket gjorde interimmästaren Daniel Dubois till obestridd IBF-mästare. Kort därefter stod det klart att Dubois kommer att möta Anthony Joshua i en kamp om bältet den 21 september.

Wallin ser en klar väg till toppen och för att ta sig dit vill han hålla sig så aktiv som möjligt.

– För en boxare i min position är det bra att det inte finns en mästare som har alla bälten, sade Wallin om att Usyk lämnat ifrån sig IBF-titeln. Även om det är kul för sporten att ha en obestridd mästare så är det bättre för mig när titlarna är utspridda eftersom det är lättare att få en titelmatch.

– Jag tänker dock inte för mycket på det. Jag vill bara komma tillbaka på rätt spår efter förlusten mot Joshua, vinna min nästa match och ta det steg för steg. Jag vill absolut slåss mer än en gång 2024. Åtminstone en till i höst, kanske till och med två matcher. Två till tre matcher under 2024 skulle vara fantastiskt för att arbeta mig tillbaka uppåt i rankingen igen.