Connect with us

Senaste nytt

Khamzat Chimaev skickar ett meddelande – till svenska fansen!

Publicerat

Khamzat Chimaev UFC MaximumSports

Khamzat Chimaev skulle ha tävlat under UFC Saudi Arabia den 22 juni men tvingades dra sig ur på grund av sjukdom. Det var ytterligare ett bakslag för den före detta Sverige-representanten, som bokats in på fem huvudmatcher i UFC men ännu inte gått en enda.

Det har ställts många frågetecken kring Khamzats fortsatta karriär och hans sjukdomstillstånd. Från Team Khamzat har det dock varit kryptisk kring hans hälsa och på sociala medier fortsätter obesegrade ”Borz” att skriva på sitt sedvanliga sätt.

På Instagram skrev han dock nyligen ett meddelande där han riktade sig till sina svenska fans.

– Hårda tider skapar starka män, skrev Khamzat Chimaev på Instagram. Jag har aldrig haft det lätt eller väntat på att det ska bli enklare. Ska visa snart igen till er alla vem är Kungen här.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

Vad står på tur för Khamzat Chimaev i UFC?

Khamzat har inte tävlat sedan han besegrade Kamaru Usman på UFC 294 i oktober 2023. Usman tog matchen på kort varsel efter att Paulo Costa tvingats dra sig ur och Khamzat besegrade den före detta welterviktsmästaren Usman via domslut (majoritet).

Khamzats aktivitetsnivå har dock kommit att stå i stark kontrast till början av hans karriär. ”Borz” Chimaev kom att ta MMA-världen med storm då han på rekordtid vann två UFC-matcher i juli 2020 och sedan följde upp med en knockoutvinst på 19 sekunder mindre än två månader senare.

Khamzat kom därefter att bokas in mot Leon Edwards men fick covid, en sjukdom som tycks ha haft en betydande påverkan på hans karriär. Av att döma från Khamzats inlägg så tänker han fortsätta tävla men frågan är hur mycket UFC vågar att investera i hans fortsatta karriär efter inställda matcher, flera frågetecken kring hans hälsa och eventuella svårigheter att tävla i USA.