Connect with us

UFC

MMA-talangen Amir Malekpour debuterar som UFC-kommentator

Publicerat

Amir Malekpour UFC Vegas 93

Amir Malekpour, en av Sveriges mest lovande MMA-fighters, tar sig an en ny utmaning när han gör sin debut som UFC-kommentator på Viaplay. Med en imponerande bakgrund, som bland annat inkluderar nationella och europeiska MMA-titlar, är Malekpour redo att sätta sin expertis på prov i kommentatorsbåset.

– Det är väldigt spännande att kommentera på en UFC-gala. Det känns som man kommer ett steg närmare UFC och sina framtida motståndare, säger Amir Malekpour med ett skratt. Jag ser fram emot att testa mig själv i något nytt, långt ifrån min comfort zone.

Sedan 2022 har Malekpour kommit att samla på sig en imponerande vinstsvit på fem raka, där två av hans vinster kommit i FCR och de tre senaste i brittiska Cage Warriors. Hans senaste match mot Tom Creasy kom att visa publiken att han är ett namn att räkna med i flugviktsklassen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Amir Malekpour (@malekpour_mma)

Fortsatt framgång i buren kan komma att landa honom en plats i UFC, och han tror även att hans egna tävlande kommer att hjälpa honom som kommentator.

– Eftersom jag själv tävlar tror jag att jag har lättare att läsa av kroppsspråk och se saker och ting i förväg. Jag hoppas att jag kan göra bra ifrån mig nu på lördag så jag kan hålla på med det i framtiden vid sidan av min träning. Allt som har med sporten att göra lockar mig.

När det gäller inspiration har Malekpour flera förebilder inom kommentering.

– För många år sen hörde jag Paolo Roberto kommentera kampsport och han var enastående! Jag tänkte, ”Shit vad bra han är! Han kan få ett maratonlopp att låta som en MMA-match!” Senaste åren har jag alltid blivit inspirerad av Sebastian Vendel-Martinez och CM Andersson, som är bäst på det de gör.

Han kommer att debutera som kommentator på UFC Vegas 93, där UFC-svenskan Josefine Knutsson går sin andra match i oktagonen. Att få se och kommentera när ”Thunder” Knutsson återvänder till buren är en given höjdpunkt.

– Hon kommer att sätta svensk MMA på världskartan igen, säger han om Josefine Knutsson med stolthet.

Med denna nya roll som kommentator adderar Malekpour ytterligare en dimension till sin redan imponerande kampsportskarriär. Du kan höra honom live på helgens UFC Vegas 93. Allt om helgens UFC-gala finner du här!