Connect with us

UFC

Sam Alvey slår negativt rekord & behöver operation efter helgens förlust

Publicerat


Nyheter

Sam Alvey slår negativt rekord & behöver operation efter helgens förlust

Publicerat 8 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

På UFC Vegas 59 i helgen fick den amerikanske mellanviktaren Sam Alvey se sig besegrad ännu en gång – i en prestation som numera är historisk, men inte på ett positivt sätt.

Det är nämligen så att Alvey är segerlös i hela nio raka matcher, med åtta förluster och en oavgjord match. Detta är den längsta segerlösa sviten i UFC:s historia.

Alvey ställdes mot Michal Oleksiejczuk och blev avslutad via TKO på mindre än två minuter in i den första ronden. 

Läs mer

Måste operera käken – efter matchens första slag

Det är inte enbart förlusten som svider, Alvey kommer ha svårt att prata och äta som vanligt efter det senaste nederlaget. 

Alvey släppte en video på sociala medier där han avslöjade att hans käke blev bruten i det allra första slaget i matchen och att skadan kräver en operation. 

– Jag hoppas ni kan förlåta mig men jag är inte den bästa fightern som levt, sade Alvey på TikTok. Att säga det, det gör ont att säga högt. Herre jösses. Jag var övertygad om att jag kunde besegra vemsomhelst, när som helst. Det verkar inte så. 

– Jag vill påstå att det inte finns en person på planeten som tycker om att utöva denna sporten mer än mig. Just nu har jag en bruten käke från det första jäkla slaget han träffade mig med. Fan också. Min käke kommer att opereras och förmodligen trådbindas. Jag måste säga, jag hade inte valt en annan karriär om jag hade haft möjligheten för flera år sedan. 

Många fans och fighters har förvånats över faktumet att Alvey har fortsatt att få matcher i UFC trots sin matchstatistik. 

Det är osannolikt men inte omöjligt att Alvey får en sista chans i UFC.

Borde Sam Alvey gå i pension? 

Annons

Fler Nyheter