Nyheter

Josefine Knutsson klar för ny stormatch i Combate Global!

Publicerat 5 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Josefine Knutsson, FCR 8, Foto_ Andres VIracca_ Papi Chulo Pictures

Nu är det klart: den obesegrade svenska supertalangen Josefine ”Thunder” Knutsson (4-0) tillbaka och kommer att ta sig an chilenskan Caroline ”Taz” Gallardo (7-4)!

Det är säkra källor som meddelar nyheten för Maximum Sports. Matchen går den tolfte augusti i Miami, Florida på Combate Global.

Läs mer

Gick match på Road to the UFC – fick inget kontrakt

Knutsson är en oerhört hyllad och meriterad striker som är trefaldig svensk mästare i thaiboxning, världsmästare i thaiboxning och har dessutom tävlat framgångsrikt i K-1.

Sedan hon tog klivet till MMA är Knutsson i stort sett helt ohotad. Hon har kört över nästan varenda motståndare som ställts framför henne även om hon inte avslutat alla.

Efter att ha vunnit tre raka matcher i Fight Club Rush, inklusive en överkörning av den forne TUF-deltagaren Lanchana Green, fick Knutsson en chans i Road to the UFC.

”Thunder” ställdes mot sydkoreanskan Seo Yedam i en match som skulle kunna ge vinnaren ett UFC-kontrakt. Återigen var det spel mot ett mål men matchen var något avvaktande inledningsvis.

Trots att Knutsson vann ett solklart enhälligt domslut fick hon inget UFC-kontrakt.

– Jag var inte alls 100% nöjd med min prestation, berättade Knutsson för Maximum Sports. Jag tror att jag vanligtvis har en vana att springa in mot mina motståndare och jag ville först inte ge henne nedtagningarna i onödan om jag kom in för fort.

– Men jag borde som sagt skärt av hennes rörlighet mer och vågat gå in och anfalla, särskilt när jag väl hade försvarat mig mot hennes första nedtagning. Jag borde inte visat lika stor respekt för hennes nedtagningsgame efter första försvaret.

Chilenskan Gallardo fick en knackig inledning på sin MMA-karriär men har nu vunnit fyra utav sina fem senaste matcher och kommer från en TKO-seger över den forne Bellator-fightern Stephanie Page i sitt senaste framträdande. Utöver det har Gallardo även slagit svenska Camila Rivarola, och hon är rankad på förstaplats i sin division i Combate Global.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Combate Global (@combateglobal)

Josefine Knutsson vs Caroline Gallardo – vem vinner?

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.