Connect with us

Exklusivt

Gustaf Cedermalm accepterar brutal match i krigshärjade Ukraina

Publicerat

Gustaf Cedermalm KLAN FC Maximum Sports Matias Andres

Svenska bare knuckle-mästaren Gustaf Cedermalm backar inte för någon utmaning då han beger sig från ön Koh Rong Sanloem i Kambodja till krigshärjade Ukraina för sin nästa match.

Cedermalm har den senaste tiden gått uppmärksammade matcher i King of the Streets (KOTS) och Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC). Denna gång kommer han att göra sin debut i den brutala bare knuckle-ligan KLAN FC. När Cedermalm blev kontaktad av KLAN tänkte han mer på sina möjligheter än på situationen i Ukraina.

– Det är kanske inte det smartaste att åka till ett ställe där det är krig, men det finns mycket som är dumt som man gör ändå, säger Gustaf Cedermalm till Maximum Sports. De senaste veckorna har jag fokuserat på min träning, så när de erbjöd mig en match accepterade jag. Jag tänker inte så mycket på situationen där borta, jag vill bara slåss.

– Jag tror det finns en mening med allting. Om det är meningen att jag ska hamna i problem så kommer jag göra det, så det kvittar om det är i en krigszon eller inte.

Flera av personerna som anordnar KLAN-matcherna är aktiva militärer i konflikten med Ryssland, däribland grundaren Andrii Limontov. Till Maximum Sports berättar KLAN att även merparten av de lokala atleterna är militärer som åker till Kiev för att tävla. Det finns en stark passion för kampsport i Ukraina, en passion som KLAN säger är viktig att uppmuntra och fokusera på, även när landet genomgår hårda prövningar.MISSA INTE


KLAN FC: Gustaf Cedermalm vs Yurii Matveev

Cedermalm kommer att möta den 23-årige ukrainaren Yurii Matveev på hemmaplan. Inför matchen har Cedermalm valt att gå upp en viktklass, något han tror bäddar för en explosiv match där han i slutändan kommer att stå som vinnare.

– Med mer muskelmassa kommer jag självklart att slå hårdare, så jag är övertygad om att jag kommer att sänka min motståndare. Fansen behöver inte förvänta sig något annat än att jag kommer att köra pannbenet framåt och att jag kommer att knocka honom.

Mellan träningspassen har Cedermalm också börjat bygga ut sitt nya gym. Han bodde tidigare i Kambodjas huvudstad Phnom Penh, men är nu tillbaka på ön Koh Rong Sanloem där han driver gymmet Kings Fight Gym.

Fokus har legat på att träna andra och få igång sin verksamhet, men nu ser han fram emot ett aktivt 2024. Förutom KLAN siktar Cedermalm även på att gå en match i KOTS senare i år.

– Det är mer kul, svarar Cedermalm på frågan om varför han väljer att slåss utan handskar. Det är mer smärta, som ger mer adrenalin, som gör det hela mer kul, säger han och ler.