Nyheter

Nermin stänger ner rivaliteten: "Jag har mycket större grejer på gång"

Publicerat 21 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Gillar inte honom, men…”

Nermin Hajdarpasic Robin Larsson. Foto: Andres Viracca, Tomasz Piwinski

Trots att de rör sig i mycket av samma kretsar så har de svenska tungviktarna Nermin Hajdarpasic och Robin Larsson inte särskilt mycket gott att säga om varandra. 

I veckan medverkade Larsson i Käftsmällspodden och avslöjade att han efter ett uppehåll började hårdträning i MMA efter att ha stört sig på Hajdarpasics uppträdande

Nu har Hajdarpasic talat med Maximum Sports för att besvara rivalens ord – men tog en annan vändning än vad många fans hade förväntat sig. 

– Det är klart han vill möta mig, alla vill möta mig, jag är ”money fight” i Sverige, berättar Hajdarpasic för Maximum Sports. Men han har inte gjort något än, vi är på olika nivåer. 

Larsson återetablerade sig i det svenska tungviktslandskapet med en fin TKO-seger över Viking Karlsson på Fight Club Rush (FCR) 13. Hajdarpasic såg matchen men var inte märkvärdigt imponerad av Larsson.

– Han [Larsson] förlorade första ronden, andra var jämn, den tredje dominerade han, säger Hajdarpasic. Den andra killen [Karlsson] var riktigt modig men han är inte där på den nivån, det var för stor match för honom. Robin är ändå bra, jag gillar inte honom men han är bra på vissa grejer. Man ska också ha stor respekt för den där andra killen.

Läs mer

Nonchalerar bort Larsson utmaning 

Under sitt framträdande på Käftsmällspodden var Larsson oerhört villig att göra upp med Hajdarpasic. Det har dock varit känt sedan tidigare att Hajdarpasic kommer möta  Alexander Poppeck på Oktagon 34 den 15 oktober

Poppeck har tävlat i stora organisationer som PFL och Dana Whites Contender Series och är utan tvekan en svår, meriterad motståndare. Hajdarpasic har fullt fokus på Poppeck härnäst. 

– Det är synd för [Larsson], han har ju inte ens gjort proffsdebut och jag ska möta en bra kille, erfaren kille, som fightats framför Dana White, i Oktagon, säger Hajdarpasic. Jag har mycket större saker på gång, vi är på andra nivåer. 

Hajdarpasic är dock öppen för att dela ring med Larsson – om det gäller boxningsträning och sparring. 

– Om han vill förbättra sin boxning så kan vi träna tillsammans, avslutar Hajdarpasic. 

Hajdarpasic är nog den mest populära tungviktaren i Sverige i dagsläget. Han har möjligheten att slå igenom till en internationell publik nästa månad i Oktagon och verkar därför vara mer kräsen vad gäller motståndare.

Tror du Nermin Hajdarpasic och Robin Larsson kommer mötas? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.