Nyheter

Exklusivt: Storklubben Allstars avstängda från all tävlingar i Sverige

Publicerat oktober 14, 2022

By Erik Svensson

Den svenska storklubben Allstars Training Center har stängts av från allt tävlande i svenska MMA-ligan av det svenska MMA-förbundet (SMMAF) med omedelbar verkan!

Storklubben Allstars med storstjärnor som Khamzat Chimaev, Alexander Gustafsson och Guram Kutateladze i truppen och Andreas Michael som huvudtränare har blivit avstängda från all tävling i den svenska MMA-ligan enligt säkra källor.

Beslutet skall vara med omedelbar verkan och klubben ska ha skriftligen informerats tidigare i veckan.

Det var ett tråkigt och chockerande besked som Maximum Sports informerades om via konfidentiella källa insatta i ämnet. 

Läs mer

”Inkommit flertalet klagomål”

Enligt tidigare styrelseprotokoll som finns att läsa på SMMAF´s hemsida den 5 september så skall ordningsproblem vara anledningen.

”Det har under en period inkommit flertalet klagomål från supervisors och arrangerande klubbar rörande dåligt uppträde och störningar vid tävlingar i MMA-ligan. I samtliga fall uppges de ansvariga tillhöra Allstars gym. Agerandet är så allvarligt att styrelsen beslutar om reprimand för dålig uppträde. Andreas Waldahl ansvarar för att ta fram och förmedla skriftlig reprimand.”

Beslut skall nu vara taget och informerat till klubben och stoppar därmed Allstars från att tävla i till exempel nästa helgs hemmatävling i Stockholm, Shoot Challenge 42, där flertal Allstars anmält sig.

Beslutet skall inte påverka några proffs och längden på avstängningen är i dagsläget oklar. Inga proffsfighters omfattas av detta beslut. 

Vad tycker du om att Allstars blir avstängda av SMMAF? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.