Nyheter

Nicholas Bryant självsäker inför mötet med ONE-stjärnan: "har sett det innan"

Publicerat november 20, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Onnerby

Den tionde december återvänder kampsport till Malmö med Muay Thai for Life (MTFL) 4.0! I den framemotsedda, hissande delade huvudmatchen kommer Göteborgsstjärnan ”Brilliant” Nicholas Bryant att ta sig an den brittiske ONE-fightern Jacob Smith.

Det blir Bryants tredje match i MTFL. Han vann en Europatitel i sitt första framträdande men gick sin kanske mest minnesvärda fight hittills senast. 

På MTFL 3.0 ställdes Bryant mot danske Johannes Bakke. Under kvällen fick dock Bakke smeknamnet ”den danska zombien” – på grund av sin otroliga förmåga att ta slag. 

Trots en något tuff inledning i matchen började Bryant ta över och såg ut att vara på väg mot en knockoutseger, men Bakke lyckades hålla sig kvar i matchen. 

– När jag fick den kroken, den första kroken, den kanske hårdaste smällen jag satt i en match någonsin… den renaste smällen i alla fall, så gick det så snabbt, jag hann inte tänka riktigt om det skulle bli över eller inte, berättar Bryant i ett framträdande på Käftsmällspodden. Han stumlade till, han kom upp. Jag tänkte ”Ok men var beredd på att gå på honom igen.” jag trodde jag skulle ha tid att ta honom därifrån vid nästa tillfälle. Men han fick en till räkning precis efter, jag tyckte den kom lite väl tidigt.

Bryant fick inte avslutet, men kom i princip så nära han kunde. Seger via domslut var tveklöst. 

Läs mer

”Stilmässigt är vi där, vi vet vad vi ska göra, vi har sett det innan”

Det var en sensationell prestation, samt en av galans allra bästa matcher. Segern räckte dock för att säkra en match mot Smith – som senast utmanade världsstjärnan Rodtang om titeln i ONE. 

Bryant vs Smith är inte huvudmatch, men kommer trots det att gå i fem ronder då matchen är så pass prestigefull. 

Det är precis en sådan motståndare och möjlighet som Bryant väntat på. 

– Det är exakt det här vi jobbar för, säger Bryant. Jag har ju mött sådana här killar också under VM och sånt så det är inget nytt vi möter. Det är bara kul att han har det här kontraktet som folk snackar om: ONE-kontraktet. Då får man en viss stämpel på sig som alla fighters kanske inte har.

– Men just stilmässigt är vi där, vi vet vad vi ska göra, vi har sett det innan, det är ingenting nytt som händer. Men det är juk att få möt ajust den kalibern av motståndare, en som är internationellt erkänd också.

Smith är en meriterad fighter som vunnit flera titlar och som tränar på ett bra gym tillsammans med bland andra ONE-stjärnan Liam Harrison. Bryant ser ett flertal likheter mellan de brittiska lagkamraterna. 

– Han väldigt lik Liam Harrison, konstaterar Bryant. Bra low kicks, bra krokar. Men han har en vänsterspark som dyker upp lite mer, han är bra på boxning, bra rörelse helt enkelt. En lite mer rörlig variant av Liam Harrisson.

En karriär i asiatiska ONE är vad många svenska thaiboxare drömmer om. Dessvärre finns varken ordentlig statlig backning eller stora sponsorer för svenska fighters. 

Bryant har rest världen runt, bland annat med det svenska landslaget i Thaiboxning. Han har sett skillnaderna i hur atleter och kampsportare behandlas i Sverige kontra utomlands. 

Det kan ta tid innan Sverige är på samma nivå som andra länder vad gäller vördnad för kampsport, men Bryant ser ett stort utrymme för utveckling och förbättring. 

– Åker man till de här baltiska länderna eller… jag var i Vitryssland och där om man sa att man var thaiboxare så reagerade de typ: ”Åh, du är sportsman,” de hade respekt liksom, berättar Bryant. Det är en annan kultur helt enkelt, en annan mentalitet för sport överlag. Jag tror att i Sverige har man haft ett litet tabu om våld i sig, kampsport är våld. Om folk utifrån vågar sänka garden lite och ge det en chans så är det jävligt många som tycker det är nice.

Smith må inte ha särskilt många attacker och tekniker som Bryant inte sett ännu, men det är utan tvekan svenskens viktigaste match hittills. Rodtang kunde inte avsluta Smith på fem ronder, men om Bryant lyckas göra det så är han troligtvis inte långt ifrån ONE Championship. 

Hur går det för Nicholas Bryant på MTFL 4.0?

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.