Nyheter

Sadibou Sy siktar på nya höjder i miljonturneringen i PFL: "Vill avsluta alla"

Publicerat 28 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Snart återvänder den svenske mästaren Sadibou Sy till PFL och är redo för att nå nya höjder! 

Foto: PFL

Nästa helg är det äntligen dags för den svenske welterviktsmästaren Sadibou Sy (13-6-2) att återvända till PFL för en ny match i en ny säsong – med en ny chans att vinna ytterligare en miljon dollar!

Stockholmaren, som numera är baserad i Las Vegas, kommer att ta sig an jordaniern och forne Brave-mästaren Jarrah Al-Silawe (18-4).

Bägge fighters är strikers som gärna håller matchen på fötterna och plockar isär motståndaren med välplacerade slag och sparkar. 

I många av Sys matcher handlar taktiken om att undvika motståndarens nedtagningar, men han välkomnar en annan infallsvinkel i denna matchen. 

– Al-Silawe är en bra matchning för mig och jag  jag ser saker och tendenser jag kan utnyttja, berättar Sadibou Sy om matchen i PFL för Maximum Sports systersida Frontkick.online. Min snabbhet och min räckvidd kommer vara skillnaden. Denna matchen kommer vara ett statement mot resten av divisionen om jag spelar mina kort rätt.

Förra året blev Sy den första svensken att vinna turneringen och därmed bli mästare i PFL samt en miljon dollar rikare. 

Sy är dock ödmjuk, jordnära, och drivs inte av titlar eller prispengar – även om det är ett stort plus. Han ser snarare fram emot att utmana sig själv, att bli den bästa fightern han kan bli, och menar på att vi fortfarande inte sett det bästa han har att erbjuda som fighter. 

– Att vinna förra säsongen var en milstolpe i min karriär, men det var inte mitt största mål eller anledning till att fightas till att börja med. Mitt mål har alltid varit att pusha mig själv och se hur långt jag kan gå. Jag utvecklas som fighter varje dag och jag har inte nått min prime än. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Siktar på att rada upp avslut

Pengarna har inte ändrat Sy markant. Han har förvaltat pengarna väl och blickar istället framåt. Han är tacksam för allt som han har, både det han fått och kämpat för själv. 

I slutändan är det de ständiga utmaningarna som han längtar efter. 

– När jag är färdig som fighter vill jag inte titta tillbaka på min karriär och känna ånger. Jag lever med privilegier, jag bor i Las Vegas och fightas om livsförändrande pengar. Jag har en väldigt riktig möjlighet att utmana mig själv. 

På vägen mot förra årets final besegrade Sy bland andra den forne Bellatormästaren Rory MacDonald och den forne UFC-fightern Nikolai Aleksakhin.

I finalen väntade knockoutartisten Dilano Taylor som inte lyckades uträtta mycket mot svensken. Sy kammade hem fyra raka segrar via domslut, men hoppas på att lämna poängdomarna utanför ekvationen i den kommande turneringen. 

– Jag vann fyra raka matcher förra året. Denna säsongen vill jag avsluta alla matcherna. Det finns alltid saker man kan göra bättre. 

Läs också:

Kan Sadibou Sy bli tvåfaldig mästare i PFL? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.