Nyheter

Superior Challenge 26 framskjutet till slutet av året

Publicerat 11 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Det verkar tyvärr som att Superior Challenge (SC) 26 inte kommer äga rum som planerat. 

Foto: Tomasz Piwinski / Superior Challenge 

SC 26 har varit inbokad för den sjätte maj på Annexet i Stockholm, tanken var att toppa galan med en titelmatch i mellanvikt som ställde den svenske stjärnan Robin Roos mot Bellatorveteranen Kevin Fryer. Nu är galan uppskjuten till den fjärde november i år, samma arena. 

Detta har SC inte offentligt gått ut med via sociala medier eller pressmeddelanden, men eventet uppdaterades på organisationens officiella hemsida

SC:s pressansvarige Markus Svensson kunde dessutom meddela Maximum Sports att samtal med Viaplay varit något avgörande i beslutet och att alla som redan köpt biljetter till eventet kommer att antagligen ersättas eller få uppgraderade platser. 

– Efter samtal med Viaplay de senaste veckorna kommer vi flytta galan till den 4 november, berättar Svensson för Maximum Sports. De som köpt biljetter kommer bli uppgradera till en dyrare prisklass eller flyttade till rader närmare buren eller få återbetalt.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Flera svenska toppfighters var inbokade 

Roos mot Fryer var en klockren huvudmatch där den vakanta mellanviktstiten stod på spel. Sist Roos tävlade i weltervikt var på SC 24 där han avslutade den tidigare mästaren Håkon Foss via knockout i den första ronden. Dock missade Roos vikten inför matchen och kunde därmed inte vinna titeln. Som tur är förväntas den matchen fortfarande äga rum den fjärde november. 

Utöver det var Bartosz Wojcikiewicz tänkt att gå delad huvudmatch mot en ännu oannonserad motståndare. 

Andra stora namn som var tilltänkta var publikfavoriten Adam Westlund samt den debuterade landslagstalangen Nina Back

Läs också:

Vilka hoppas du se tävla under Superior Challenge 26? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.