Nyheter

Zvonimir Kralj svarar Nermin Hajdarpasic: "Kommer få honom att ångra vad han sa!"

Publicerat 25 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage, FCR MMA 

Göteborgstungviktaren Zvonimir Kralj (7-5) är redo för att utmana Nermin Hajdarpasic (4-1-1) om den inofficiella titeln som Sveriges tungviktskung!

Tidigare i månaden talade Hajdarpasic med Maximum Sports inför sin match i Oktagon och hade ett flertal självsäkra, färgglada citat. Kralj läste intervjun och hans inre kämpaglöd började bli allt hetare. 

Kralj har inte tävlat sedan december 2021 då han har fokuserat på familjelivet, utöver det det även varit hektiskt då hans klubb; GBG MMA, bytt lokaler. 

Göteborgaren har dock lyckats hålla sig sysselsatt, men erkänner att det började klia i händerna när han läste Hajdarpasics ord. 

– Det kliar, självklart, berättar Kralj i intervju med Maximum Sports. Man har hållit på med kampsport i så många år att det är klart man är sugen hela tiden. Jag har ändå tävlat i SW submission wrestling och kom tvåa. Men jag har inte haft den tiden att lägga på ett camp för en proffsmatch.

Detta är dock inte den första gången som en match mellan Kralj och Hajdarpasic.

Ett möte mellan tungviktarna var på gång för ett par år  sedan i Fight Club Rush (FCR), men matchen materialiserades aldrig. Trots ett potentiellt framtida möte har Kralj mycket respekt för Hajdarpasics sätt att marknadsföra sig själv som fighter. 

– Han har gjort sitt jag har gjort mitt, det har alltid varit samma känsla mellan oss två. Jag tror vi kan göra en riktigt bra match med tanke på hur vi är mot varandra. Jag tror vi har ganska liknande mentalitet och jag gillar hans approach, hur han är som fighter, att han syns och hörs så mycket så det är riktigt nice.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Kommer jag skita i pengarna och vilja slå Nermin ändå”

Kralj kunde avslöja att matchförhandlingar pågår. Samtalen har skett med Hajdarpasics manager; FCR-promotorn Zlatko Ostrogonac.

– Det är inte mycket jag kan avslöja, för det är inte mycket som har hänt. Zlatko har gett ett erbjudande. Den avgöranden faktorn i det hela är ju pengar, men till slut så kommer jag skita i pengarna och vilja slå Nermin ändå. Om jag måste betala så betalar jag! Nej, men jag har inga klara besked än, jag väntar på lite saker som är på gång med Nermin. Allt handlar om Nermin just nu.

Kralj har aldrig gått tiden ut varken i vinst eller förlust. Hajdarpasic har fler domslut på sitt matchfacit men föredrar givetvis att lämna poängdomarna utanför matchen. 

När Kralj visualiserar ett potentiellt möte med Hajdarpasic ser han dock ett fartfyllt, underhållande möte som går alla femton minuter. 

– Jag ser oss gå tiden ut och banka på varandra ordentligt, att vi bjuder den svenska publiken på en riktigt bra tungviktsmatch i MMA. I Sverige har det inte varit någon bra match hittills när det kommer till tungvikt. Men jag tror att han och jag kan bjuda på riktigt bra show, fyrverkerier.

Trots att han numera är MMA-fighter så är Hajdarpasic utan tvekan en striker i grunden då han kommer från boxning och har flera titlar och meriter inom den sporten. 

En betydligt mindre riskabel väg till seger för Kralj hade varit att ta ner matchen till mattan så snabbt som möjligt och använda sin slipade grappling för att få jobbet gjort. 

Det finns dock en viss stolthet som hade fått Kralj att vilja möta Hajdarpasic stående. 

– Om man ser på pappret så ska jag vara mer komplett fighter, absolut, i MMA. Det kan vara lite ego att jag vill köra stående, han sa ju att hans jobb är att göra strikers till brottare, jag ser mig själv som striker också trots mina avslut på marken.

– Mitt mål är att göra honom till en brottare och se till att han inte vill stå med mig, säger Zvonimir Kralj om Nermin Hajdarpasic. Sedan att han har boxningsbakgrund, det är ju en grej, men han tränar på Västerås Fight Club med Jörgen [Hamberg] och grabbarna som kör ett väldigt komplett MMA-game. Så han har visat att Irman inte kunde ta ner honom ordentligt, han har ju ändå bra nedtagningsförsvar.

Förhandlingarna fortsätter medan svenska MMA-fans inväntar nyheter och uppdateringar kring det potentiella mötet. 

Under tiden har Hajdarpasic hunnit gå match mot Robin Fosum på Oktagon 41. Matchen slutade oavgjort, kontroversiellt nog, trots att många ansåg att Hajdarpasic förtjänade vinsten. 

Efter matchen var Hajdarpasic fortfarande väldigt hajpad och uttryckte sin önskan om att möta Kralj – tillsammans med ett par särskilda ord på hemspråket då de två härstammar från Balkan. 

Kralj har aldrig varit någon som talar för mycket inför sin match och det är en trend som fortsatte genom intervjun – fram till slutet. 

– Jag vill bara att han ska jobba på sitt game och vara förberedd till det datumet vi ska slåss. Jag har inget hetsigt att säga till honom. Jag ser mer fram emot efterfesten än fighten, men jag tror att båda två tillsammans kan ge en jävligt bra show och jag hoppas någon filmar efterfesten.

– Jag är gammal farbror men det ska bli kul att komma tillbaka igen. Jag vet att det är mycket adrenalin precis efter match, man känner sig som hulken, men jag kommer få honom att ångra vad han sa efter Oktagon. 

Kralj och Hajdarpasic må vara två sidor av samma mynt, men endast en av de kommer kunna tituleras som den svenska tungviktskungen. En match är det perfekta sättet att ta reda på vem det är.

Läs mer

Vill du se Zvonimir Kralj vs Nermin Hajdarpasic? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.