Nyheter

KLART: Allstarstalangen Djaba Murtazaliev går huvudmatch mot finske Hama Dara på AFN 1!

Publicerat 24 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA / Daniel Schälander, CAGE / Jarno Juutinen

Tidigare i månaden blev det klart att en ny, svensk MMA-organisation; Allstars Fight Night (AFN), kommer att träda fram med flera events i år. Maximum Sports kan nu exklusivt avslöja galans huvudmatch; ett fjäderviktsmöte mellan svenske Djaba ”The Dagger” Murtazaliev (1-0) och finske Hama Dara (1-4)!

AFN 1 kommer att äga rum på Allstars Training Center i Stockholm lördag den första juli. Trots att debutgalan ännu inte ägt rum planeras hela ter AFN-galor i år – med en stor chans för utökning nästa år.

Konceptet handlar om att ge unga svenska fighters en plattform att tävla på tidigt i karriären. 

– Det kommer vara annorlunda än andra svenska galor, vi vill ta svensk MMA till en ny nivå, berättade AFN:s promotor Mohammed Babadivand för Maximum Sports. 

Mer information om AFN:s koncept kan läsas här. Maximum Sports kommer att fortsätta annonsera fler matcher avsedda för AFN 1 under de kommande veckorna. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Bägge fighters går match inom två veckor 

Murtazaliev har tränat nära med bland andra Khamzat Chimaev på Allstars och han har imponerat inom A-klass-MMA med bland annat en submissionvinst över Oskar Lang – som har representerat det danska MMA-landslaget. 

På Fight Club Rush 14 tog Murtazaliev klivet till proffs mot Raymond Johansson i en match där ”The Dagger” såg bra ut på fötterna och sedan avslutade på marken med en rear naked choke. Murtazaliev är inbokad för ett möte med en annan finne; Waltteri Häkkinen nästa lördag den tredje juni på FCR 16. 

Dara har en stark strikingbakgrund och har även vunnit de kurdisk-irakiska MMA-mästerskapen. Han har främst tävlat i Finland, bland annat på CAGE, där han har säkrat segrar över Joona Hannula och Karri Itkonen. Dara kommer dock från två raka förluster, senast mot supertalangen Jon Vetle Furuheim, och är inbokad att möta Malmös Ali Yazbeck denna helgen på Battle of Botnia. 

Läs mer

Vem vinner: Djaba Murtazaliev eller Hama Dara?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.