Nyheter

KLART: Pannie Kianzad möter världsfyran Ketlen Vieira i London härnäst!

Publicerat 5 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Nu är det klart: den skånska bantamviktaren Pannie ”Banzai” Kianzad (16-6) kommer att möta brasilianska Ketlen Vieira (13-3) på UFC Fight Night 227 i London, England den 22 juli! 

Det är insatta källor nära situationen som exklusivt meddelar om matchningen för Maximum Sports. Detta bekräftar vad Kianzad tidigare sagt till Maximum Sports om att hennes nästa match blir mot topp femrankat motstånd

Hittills har huvudmatchen för UFC London inte avslöjats, men Liverpoolstjärnan Molly McCann kommer ställas mot Julija Stoliarenko i en uppmärksammad match. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

En av fyra topp 10-svenskar i UFC

Kianzad är en av fyra svenska fighters rankad i topp 10 i UFC tillsammans med Khamzat Chimaev, Jack Hermansson och Amir Albazi

”Banzai” var en av deltagarna i den 28:e säsongen av The Ultimate Fighter och hon tog sig hela vägen till final men förlorade mot Macy Chasson via submission. Hon fick konstigt nog inte en till chans i UFC, men besegrade Iony Razafiarison via domslut i Superior Challenge. 

Därefter fick Kianzad chansen att ta sig an Julia Avila i UFC på kort varsel och förlorade på domslut – men tilldelades ännu en match i UFC. Svenskan vann hela fyra raka matcher, inklusive segrar över före detta titelutmanare Bethe Correia och Alexis Davis. 

Den vinstsviten ledde till ett möte med topprankade Raquel Pennington. Damerna krigade i tre jämna ronder och slutligen fick Kianzad se sig besegrad via domslut. Sedan dess har Kianzad återvänt till vinstkolumnen med en fin seger i en returmatch mot Lina Länsberg

Vieira gjorde UFC-debut under 2016 och vann fyra raka matcher vilket bäddade för ett möte med Irene Aldana. Vieira var hajpad och segertippad men Aldana imponerade med en brutal knockoutvinst i den första ronden. 

Sedan dess har Vieria haft relativt ojämna resultat med ljumna segrar över bland andra Holly Holm. Brasilianskan kommer senast från en förlust mot just Raquel Pennington. 

Läs mer

Vem vinner: Pannie Kianzad eller Ketlen Vieira? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.