Nyheter

Publikfavoriten Nabbe Malki inför återkomsten på FCR 16: "Vet vad jag är kapabel till"

Publicerat 1 juni, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA / Daniel Schälander

Nu på lördag är det äntligen dags för Nabbe Malki (1-0) att återvända på huvudkortet för Fight Club Rush (FCR) 16! Starkt ansluten till fotbollsklubben Hammarby så har Malki snabbt blivit en stor favorit hos många MMA-fans. 

Malki tar sig an den stenhårde strikern Ebrima Faal (0-2) – vars marchfacit inte speglar hur farlig han är på fötterna. 

I en exklusiv intervju med Tobias Lindqvist från vår systersida Frontkick.online öppnade Malki upp om mötet med Faal. 

– Det är en bra matchning för oss båda. Vi är båda två strikers och från Stockholm, sade Malki. Ebrima är ganska lång jämfört med mig och har tävlat i thaiboxning innan. Killen kan definitivt slåss. 

Malki gjorde sin proffsdebut på FCR 14 i augusti förra året. Han mötte då ärkerivalen i en match sam blev kort och ensidig. Malki tog kommandot tidigt på fötterna och avslutade sin motståndare med skoningslösa uppercuts och slag. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

När Malki väl stod som segrare sprang han ut till en jublande publik som påminde om Jose Aldos legendariska firande efter seger över Chad Mendes.  

Inför sin andra proffsmatch lovar Malki underhållning och en fantastisk atmosfär. 

– Ni kommer höra att Nabbe Malki fajtas, berättar Malki och lovar en grym match. Blinka inte, jag vet vad jag är kapabel till och vad han kan göra. 

Malki tävlade inte på två år då han ägnade sin tid åt att välkomna en dotter till världen och spenderade tid med familjen. 

Nu när proffskarriären rivstartat hoppas Malki på att hålla sig aktiv och bygga på sitt matchfacit. 

– Min plan är att flytta ner till weltervikt och fajtas ofta. Så länge som min kropp håller och allt fungerar så vill jag hålla mig så aktiv som möjligt. 

Läs mer

Hur slutar Nabbe Malki vs Ebrima Faal på FCR 16? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.