Connect with us

Boxning

Goran Babic klar för titelförsvar: ”Kommer stiga i världsrankingen”​

Publicerat

 

Nyheter

Goran Babic klar för titelförsvar: ”Kommer stiga i världsrankingen”

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare

Den svenske proffsboxaren Goran Babic (8-2-1) är nu klar för sin nästa match! Babic kommer försvara sin WBC-titel i cruiservikt nästa lördag den 13 april i Milano, Italien.

Det är den obesegrade kongolesen Jonathan Kogasso (10-0) som kommer utmana om titeln. Hittills har Kogasso gått alla sina matcher i Italien och besegrade senast Brice Clavier, han har dessutom sju utav sina tio segrar via knockout.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Blev oavgjort i Malmö

Babic ställdes mot belgaren och hemmafavoriten Kamel Kouaouch i Charleroi om WBC-titeln förra november och vann via knockout för att säkra titeln.

I ett framträdande på succépodden Käftsmällspodden berättade Babic om planerna.

– Jag är på kartan, jag är med i de officiella WBC-rankningarna, sade Babic. När jag vinner denna matchen kommer allt bli lite bättre. Jag kommer flytta upp ännu mer i världsrankingen och WBC-rankingen.

Sist Babic tävlade inhemskt var på Armand Boxing Promotion i Malmö förra sommaren. Då mötte Samo Jangirov om den svenska cruiservikttiteln. Efter åtta ronder utsågs matchen som oavgjord, Jangirov behöll därmed titeln.

Läs mer

Tror du Goran Babic behåller titeln?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter