Nyheter

FCR 17: Rivalerna möts om titeln - stenhårde finnen ställs mot "Lången"

Publicerat 3 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz Piwinski, Stefan Romare

Den nionde september kommer Fight Club Rush (FCR) 17 gå av stapeln på Fyrishov Arena i Uppsala – vilket blir den stadens första MMA-event! Nu har båda huvudmatcherna klara och i huvudmatchen på FCR 17 kommer fansen få se Renato Vidovic (4-1) och Jonny Touma (5-2) göra upp om den vakanta flugviktstiteln! 

Vidovic och Amir Malekpour möttes om den vakanta flugviktstiteln på FCR 16 men en oavsiktlig ögonpetning satte stopp för matchen – som blev ogiltigförklarad. Malekpour erbjöds en returmatch mot Vidovic, men har valt att tävla i en annan organisationen innan dess. 

Vidovic satt på en fyra matcher lång vinstsvit inför FCR 16, inklusive en seger över den framtida titelutmanaren Rohulla Yousefi. Touma återvänder efter att ha utmanat om flugviktstiteln i UAE Warriors men blev diskvalificerad efter en vild tillställning. Touma har dock segrar i två utav sina tre senaste matcher och bjöd på årets svenska MMA-match år 2021 i sin vinst över Zoran Milic på FCR 11. 

I den delade huvudmatchen återvänder den älskade finnen Toni Lampinen (8-5) återvände till FCR efter blodbadet i Västerås på föregående galan. Lampinen må ha förlorat huvudmatchen mot Andreas Gustafsson men vann alla fansens hjärtan och respekt. 

Gävlesonen Christian Stigenberg (4-2) står för motståndet och återvände till vinstkolumnen senast med en kross över danske Simon Seiler

Biljetter till eventet kan köpas via Ticketmaster, galan kommer dessutom att streamas på UFC Fight Pass och fcrmma.com. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Fight Club Rush 17: Tillfälligt matchkort

  • Titelmatch i flugvikt: Renato Vidovic vs Jonny Touma
  • Weltervikt: Toni Lampinen vs Christian Stigenberg 

Läs mer

Vem vinner titeln på FCR 17: Renato Vidovic eller Amir Jonny Touma? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.