Nyheter

Josefine Knutsson klar för UFC - ställs mot brasiliansk striker!

Publicerat 29 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres Viracca

Efter många om och men är det äntligen klart: svenska Josefine ”Thunder” Knutsson (6-0) har äntligen fått en plats i UFC!

Knutsson kommer att ersätta en skadad Elise Reed mot brasilianska Iasmin Lucindo (15-5) på UFC on ESPN+ 85, också känd som Noche UFC eftersom galan firar Mexikos nationaldag. 

Det är säkra källor nära matchen som avslöjat nyheten för Maximum Sports. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Tävlade framför Dana White

Som trefaldig svensk mästare samt världsmästare i thaiboxning råder det inget tvivel om att Knutsson kan striking. Sedan sin MMA-debut i mars 2021 har Knutsson briljerat med imponerande segrar över fighters som Lanchana Green

Knutsson har också vunnit matcher i Road to the UFC och kunde senast säkra en dominant seger över Isis Verbeek framför UFC-chefen Dana White på Contender Series. Trots att hon hyllades på alla håll och kanter blev Knutsson inte tilldelad ett UFC-kontrakt. Det har nu ändrats. 

Lucindo äntrade UFC med hela sju raka segrar i bagaget, men förlorade ett domslut i en underhållande match mot Jasmin Jauregui. Sedan dess har hon återvänt till vinstkolumnen med två raka segrar, senast en submission över Polyana Viana

Läs mer

Hur kommer det gå för Josefine Knutsson i UFC?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.