...
Connect with us

Boxning

Allt inför Boxning OS 2024 i Paris med Agnes Alexiusson och Nebil Ibrahim

Publicerat

OS Paris Agnes Alexiusson Nebil Ibrahim
Previous1 of 2

Nu är det inte långt kvar till Sommar-OS 2024 i Paris. För oss kampsportsintresserade kommer boxningen att vara en av de absoluta höjdpunkterna, speciellt då Sverige har två stigande stjärnor i Agnes Alexiusson och Nebil Ibrahim.

Turneringen omfattar totalt tretton viktklasser (sju för herrar och sex för damer) och kommer att hållas på North Paris Arena i Villepinte och den klassiska Roland-Garros-stadion. Hela 249 boxare kommer att tävla (124 kvinnor och 125 män) mellan den 27 juli och 10 augusti.


MISSA INTE


Boxningsstjärnor att hålla ögonen på

En av de mest spännande boxarna är Kubas Julio Cesar La Cruz, som siktar på att ta sitt tredje OS-guld i rad i 92 kilosklassen. Vi får också se den regerande Europamästaren, irländaren Kellie Harrington, som återvänder för att försvara sin guldmedalj. Hennes 60-kilosklass är en av de bästa i OS, med boxare som den brasilianska Pan American Games-mästaren Beatriz Ferreira, som tävlade i finalen i Tokyo, samt Sveriges egna Alexiusson.

Se till att också hålla ett öga på den brittiska supertungviktaren Delicious Orie, den svenska flugviktaren Nebil Ibrahim, amerikanen Joshua Edwards och den dubbla olympiska mästaren Arlen Lopez.

Klicka på ”Nästa” för att kolla in schemat för OS-boxningen!

Previous1 of 2